Nálatok is kevés a fűtőértéke a gáznak?(nem éri meg) (beszélgetés)
Igen, egyértelműen.
Mi mellette fűtünk fával is, s jobban megérné, csak hát a gáztűzhely még ott van, meg a kazán, a vízhez.
Viszont érdekes, hogy még a vegyestüzeléssel a 22 jó meleg, addig a gázzal meg se rezhető. (Nekem különösen kell a meleg, mert nagyon fázós vagyok. 25 körül hőmérsékletben már nem fázom, felette meg paradicsom.:))
igen!
hogy nem szégyellik el magukat!
mégis mit gondolnak, hogyan fogják az emberek kifiztni?
Mi is nagyon gondolkozunk,hogy visszatérünk a hagyományos tüzelőre (fára). Nekünk havi 40ezer a fűtésszámla. Tavaly havi 25-öt fizettünk, a végelszámoláskor még + 72ezret. Aszittem felakad a szemem. Mégcsak meleg se volt nálunk. Majd ezéven kíváncsi leszek a végelszámolásra, tuti , hogy a havi 40 is kevés lesz. :S
MÉg ezt a telet kihúzzuk gázzal, aztán majd valahogy visszaállunk a fára, mert azzal jóval olcsóbban jönne ki a fűtés és még talán meleg is lenne.
Mi ezért álltunk vissza a szénre-fára. Hetvenezres gázszámla mellett vacogtunk. Szerencsére nálunk megvan a régi kazán is a gázkazán mellett, visszaálltunk arra. Most havi max. 35ezret költünk fűtésre (tehát felét, mint eddig) és legalább dupla olyan meleg van. Persze kényelmetlenebb dolog begyújtani meg naponta többször rakni a tűzre, mint a thermosztátot csavargatni, de ennyit megér. Úgyis én kelek reggel először, a fél6-os szopi után a lányom visszaalszik, én begyújtok. Este pedig a párom eléggé későn fekvő, még éjfélkor is rak a tűzre, így nincs túl hideg reggel. Van, hogy be se kell gyújtanom újra, csak kikotrom a felesleges hamut és dobok rá egy kis fát meg szenet.
Gázzal már nem bírnánk a fűtésszámlát.:-(