Nálam a heti nagy bevásárlás elpakolási sorrendje a friss... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Én nemcsak a heti nagy bevásárlás alkalmával, hanem minden bevásárlás után - ha hűtendő dolgot veszek - elsőként a mirelit árut, húsféleséget, felvágottféléket, tejtermékeket teszem a hűtőbe. Így szoktam meg.
Az viszont nem világos számomra, hogy amiatt miért érzed magad hősnek, hogy nem szólsz neki? Ha a sógornődnél pont fordított a sorrend, jóindulatból szólhatnál neki, hogy húsféléket és egyéb könnyebben romlandó termékeket pakolja inkább először a hűtőbe. Aztán ha ő nem kér a tanácsodból, tegye, ahogy jónak látja. Mindenki másképp csinálja (ezt is).
Pakolási sorrend?
Én elkezdek kipakolni a szatyrokból és teszem a helyére.
Van, hogy a hús kerül a helyére legkésőbb. Ráadásul én konyhakészen teszem el, azaz megmosva, szeletelve, kockázva, darálva, stb.
Sokszor azért ez az utolsó, mert kell a hely a feldolgozáshoz.
Ha én veszek húst, tudom mire akarom felhasználni. Lehet
szeletelem, kockázom, oldalast is feldarabolom...panírozok csirkemellet.Tehát eltölt egy kis időt az asztalon, pulton. Nem voltunk még beteg a sok évtized alatt a hústól.
És ehhez neked mi közöd van?
Gondolom nem éltek közös háztartásban.
További ajánlott fórumok:
- Kezet mosol, ha hazaérsz munkából, vagy bevásárlásból?
- Mi a véleményed az idősávos bevásárlásról?
- 10-12 éves gyereked miben segít otthon? (Házimunka, bevásárlás, stb)
- Vasárnapi bevásárlás megszünik?
- Megszűnt mától a bevásárlási időkorlát?
- Kb 2 hónapja vettem magamon észre, hogy amikor írok fölcserélem a betűk sorrendjét. Ez diszlexia?