Nagyon unom már Majkát, meg a dala körüli hisztit. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Kíváncsivá tett és megkerestem a szerzőket.
Szerző Majoros Péter, Széki Attila, Vincze Gergely, Schrank Doma
Pont így.
Nem volt a szívem csücske,de egyre jobban kedvelem.
Igen ,a Belehalok ikonikussá vált számomra.
Én is elvonatkoztattam attól, hogy Majka neve van ott. Mindegy, hogy az övé vagy bárki másé lenne. Ugyanúgy tetszene a szöveg. Bizony, van mondanivalója, és nagyot ütött annak idején. De ma is nagyon kedvelt a "Belehalok".
Az nem is gond, ha valakinek nem a kedvenc műfaja a rap. Az sem, ha nem Majka-rajongó.
A "Belehalok" nekem kifejezetten tetszik. A zene is, a szöveg is. Az, hogy mennyi része van benne Majkának, mennyi Curtisnek, azt nem tudom. Annak idején együtt jók voltak.
Én egy dalról beszéltem, amit belinkeltem, és igen bárki írta volna jó, ha Vég Béla írta volna akkor is tetszene.
Már leírtam nem vagyok Majka rajongója, nem a műfajom a rap, de Majkán kívül is találtam már nagyon jó rap szöveget.
El is tettem a naplómba anno. Akkor még volt.
Pont ma hallottam egy költőtől, hogy már nem alap a rím. Valami új stílust említett, úgy meglepődtem, nem jegyeztem meg a nevét. Annak apropóján volt vele riport, hogy január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
De ebben hol van, hogy jobbakat írok? :)
Olvasd el a dalszöveget úgy, hogy vonatkoztass el attól, hogy mondjuk Majka neve van ott. Legyen mondjuk Kovács Béla. Véletlenül találtad a neten,megzenésítve nincs. Akkor is ilyen szuper jó szöveg lenne? Mert amúgy semmi kiemelkedő nincs benne, rímel, de ez alap.
Na nyuszifül parancsolj! Itt írtad." 40. Archer84 (válaszként erre: 37. - Enissa)
ma 13:27
Amúgy, nem nagyképűségből, de én is tudnék írni ilyen szövegeket. Szoktam is, ha rámjön, max nem játsszák a rádiól, mert nem Majka a nevem :)"
Hol írtam olyat, hogy jobbakat írok? :) nem értem miért lovagolsz ezen, leírtam a véleményem, lehet haladni tovább.
Értelmetlen vitákat nem folytatok ismeretlen emberekkel.
A verseimet publikáltam, ha megtalálod a neten akkor majd elolvasod, ha akarod.
Komolyan az óvodában érzem magam :D Ki pukizott?? azt írtad Majka , és Emlékeztem más volt, Piroska le is írta.
Írtad verseket szoktál írni, jobbakat is tudsz, mint Majka szövege.
Megmutatnád?
Ha jobb, nincs mit szégyellni rajta.
Ok, legközelebb igyekszem pontosabban fogalmazni.
😉 - ez meg itt egy kacsintós mosoly.
Hát, nem tudom, hogy ahol négyen énekelnek, az mióta duett.
Nekem a duett az, amikor ketten énekelnek.
De mindegy, ezen nem fogok sem fennakadni, sem vitázni.
🙂 - ez itt csak egy sima mosoly
Nem? Én nem ismerek más kifejezést erre:
Erről van szó.
Bár nem duett volt, de ez semmit nem változtat a lényegen. 😉
Még jó. Teljesen más világ. Még csak összehasonlitani is butaság a kettőt. Mindkettő jó a maga nemében.
A körtét sem hasonlitgatjuk az almához pedig mindkettő gyümölcs és finom.
Nem baj, ha felpörgött.
Sok, ennél sokkal semmitmondóbb téma pörgött ennél sokkal jobban. Azok engem jobban zavartak.
Más kérdés, hogy ki milyen indíttatásból tesz vallomást, amiből aztán rövidebb-hosszabb ideig futó fórumtéma lesz.
Nekem a hozzászólások kifejezetten tetszenek.
Más műfaj, olyan mint Picasso, vagy Munkácsi Mihály.
Nekem Munkácsi festményei tetszenek jobban, mégis a világ Picassoért van megőrülve, akinek a festményeire sokan mondhatnák, ilyet én is tudnék festeni.
További ajánlott fórumok:
- Mit reagáltok arra, ha a gyerek nem hagyja abba a hisztit (már 1 órája)?
- Szerintetek nagyon alacsony a TSH egy hét alatt 1 körülire?
- Ma este, a hold körüli karikát valaki le tudná fotózni? Nagyon szép!!
- Egy 35X40 cm-es tepsihez hány tojásból süssem a piskótát hogy ne legyen nagyon vastag , csak olyan 3 cm körüli?
- 50 feletti, duci, és magas vérnyomásos tagok.Van valami ötletetek, ami természetes, és nagyon jó vérnyomás csökkentésre?(180 körüli)
- Mi lehet a baj? Édesanyámnak nagyon fáj a tüdeje és a lapocka körüli része. Lehet tüdő és mellhártya gyulladás, ha más panasza nincs?