Nagyon magas ösztrogén. Mit lehet tenni vele? (tudásbázis)
Meddőségis nőgyógyász mondta, hogy nem ír, igyam a Gynositolt.
Aha fél éve iszom felváltva Inofolic-kal, sokat nem használt, max annyit, hogy elmúlt a barnázásom.
A diétát tartom a magas ösztrogén miatt amúgy is és ezek mellett sikerült ilyen "szép" eredményt produkálni.
Csütörtökön megyek vissza Rencz doktornőhöz az eredménnyel, eredetileg úgyis ő küldött el terhelésre, lehet ő írni fog rá valamit.
Az a furcsa, hogy minden más tök rendben van, 22-23 mm tüsző, meg is reped, nyálkahártya 9-10 mm minden hónapban.
Mégsincs baba 😭😭 És ahogy olvaslak, ne is számítsak rá jó darabig 😭😭
Sajnos kiderült, hogy durva IR-em van :(
Glükóz:
O perces 5 mmol/l
60 perces 10,7 mmol/l
120 perces 8,8 mmol/l
Inzulin:
0 perces 12,9 mlU/l
60 perces 119,2 mlU/l
120 perces 176,4 mlU/l
Homa index 2,87
És az orvos nem adott rá gyógyszert... Diétázzak és mozogjak... :/
T3 az 5,33 pmol/l
T4 meg 15,39 pmol/l
Anti-TPO-t is néztek, az meg <28 IU/ml
Egyedül inzulin és cukorterhelésem nem volt még. Az felnyomhatja ennyire az ösztrogént?
Peteérés - tüszőrepedés van, mert ultrahanggal igazolták többször is. 3. napit azt mondták felesleges csinálni, mert van ovulációm. Terhesség megtartásához kevés a progi. Voltam pajzsmirigy vizsgálaton, ott minden rendben, TSH 1,5, prolaktin 240 volt másfél hete. Tesztoszteron 0,9.
Az AMH-t még nem tudom, azt hétfőre ígérték.
De ezért nem tudom, hogy ennyire magas mitől lehet, a kávén kívül semmilyen más káros szenvedélyem nincs. Húst és zöldségeket eszem, nem iszom alkoholt, nem dohányzom..
Akkor majd a doktornő megmondja csütörtökön :( De el vagyok keseredve...
Szia!
Az alacsony progeszteron szint arra utal, hogy nem ovuláltál. Sok minden okozhatja, hogy nincs tüszőrepedés. Lehet inzulin-rezisztencia, endometriózis, stb. 3. ciklusnapi hormonvérvételed is volt? Egy alapos nőgyógyászati ultrahang esetleg még jól jönne, meg egy legalább 3 pontos cukorterheléses vizsgálat. De Rencz Ritát jó szakembernek tartják, biztosan elmondja majd milyen vizsgálatokat javasol még.
Sajnos a 21. napi laboron kiderült, hogy iszonyatosan magas az ösztrogén szintem, a progeszteronom meg alacsony.
A referenciatartomány 786-ig van luteális fázisban, nekem 907 lett (pmol/l).
A progeszteron 36, 76 mmol/l :(
Valakinek sikerült így baba? Mit lehet vele kezdeni?
Jövőhéten megyek dr. Rencz Ritához, de addig is jó lenne tudni van-e remény.
A vicc az, hogy egészségesen étkezem, napi 1 kávét iszom tejjel és 3 kiskanál cukorral. De egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy az a 3 kiskanál cukor nyomja fel az ösztrogén szintem :(
További ajánlott fórumok:
- Ha valakibe nagyon szerelmes vagy de már vége túl lehet lenni rajta?
- Nagyon pici, 34-es lábra hol lehet magassarkú cipőt vásárolni?
- Progeszteron és az ösztrogén hormonom csak minimálisan emelkedik.Természetes módon hogyan lehet ezen segíteni? Babát szeretnék
- Hol lehet valami szép magastalpú cipőt kapni, nekem most a Buffalo 1310-2 tetszik nagyon. Magyarországon, nem webáruházban?
- Nagyon elmaradott csontkor, viszont magas növés, ez mitől lehet?
- Magas progeszteron és ösztrogénszint jelezhet korai terhességet?