Nagyon jó ismerősre leltem-de nem lesz ez idő után kínos, ha sokat fogom látogatni? (tudásbázis)
Semmi rossz nincs ebben.Én is bírom az ilyenkorú embereket, akik képesek a fiatalokkal megtalálni az egyensúlyt.
És bizony tényleg többet tapasztaltak az életben, és tudnak jó tanácsot adni.
Nem kellemes helyzet, amikor az emberhez odaülnek délután 5-kor, és még este 11-kor ott van.
Se vacsora, se fürdés, se illemhely, semmi.
Van, akiből úgy jön a szöveg, az újabbnál újabb téma, mint a szakadó eső.
Én úgy értelmeztem, hogy udvariassági látogatásokról van szó. A cím is erre utal.
De bármennyire is fiatalos a gondolkodása annak a hölgynek, mégis csak egy másik generáció. Ha ennyire azonosul vele a kérdező, félő, hogy aztán a saját korosztályához közelebb állókkal nem fogja megtalálni a közös hangot. De innentől övé a téma!:)
Szerintem arról van szó,hogy tényleg hasonlóak,a nagy korkülönbség ellenére,és jól el tudnak beszélgetni.
Én is voltam már így,bár az a hölgy egy "igazi"hölgy,még ma is,közel a hetvenhez,lehetne tőle tanulni.
Amíg mindketten akarják,nincs gond.
Igaz,aki fiatal,annak sokkal több lehetősége van,ismerkedni,beszélgetni,mint egy idősebb,esetleg kissé beteges embernek.
Szép dolog ez,becsülendő.
Azért egy dologra felhívnám a figyelmed. Azt azért ne hagyd, hogy teljesen kisajátítson. Úgy értem, hogy ő hív, te mész. Megint hív, megint mész. Elvagytok, szórakoztatod, beszélgettek. De neked is van saját életed, saját rokonod, barátnőd, barátod. Ha egyre csak hozzá jársz, mert hív és te nem mered mondani, hogy nem, akkor megszokja és a végén tényleg sértődés lesz, ha nem mész hozzá amikor hív.
Elhiszem, hogy egy egyedülálló idősödő nőnek jól esik a fiatal társaság, de néha magadra is gondolj. Nem mindig kell menni, amikor hív. A végén még azt gondolja, semmi más dolgod nincs, mint őt kermelgetni. Ne érts félre, nagyon szép amit csinálsz. Csak innen nagyon egyszerű túlzásba esni, aztán meg elvárni, hogy menjél!
Egyébként érdemes lenne szociális segítőt kérnie. Úgy látom lassan lelkiismereti kérdést csinálsz ebből. A szociális segítő bevásárol, elhozza a megrendelt ebédet, kiváltja a gyógyszert stb. Ha havonta 1x,2x elmész szerintem bőven elég.:)
Amíg mindkettőtöknek jó, addig nyugodtan! :)
Én a párom nagymamájával vagyok így - majd' 50 évvel idősebb nálam, de rokonlelkek vagyunk! :)
Szerintem amíg mindketten jólérzitek magatokat,tudtok beszélgetni,menj csak nyugodtan.
Én örülnék,ha valakivel így lennék,biztosan.
Felnőttek vagytok,mindketten tudtok adni is,így baj nem lehet.
Nem örülnék, ha valaki 5-6 órára beülne hozzám...
1-2 óra még hagyján.
Szerintem látogasd nyugodtan! Nekem is van ilyen korú barátnőm, pedig én 29 vagyok!
Csak azért hagyj neki szabad teret is!
Meg ne csak hozzá menj, hanem néha vidd el olyan helyre, amit mond, hogy szeretne elmenni!
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen oldalakat szoktatok rendszeresen látogatni?
- Mennyi idős legyen a picibaba amikor először jönnek látogatni rokonok, ismerősök?Hány hét az optimális?
- Milyen konyhakerti növényeket tudnátok ajánlani olyan helyre való ültetéshez, amit csak néhány hetente tudnék látogatni és gondozni?
- Létezik Bp-en olyan állami kórház, melynek gyermekágyas részlegére legalább az apuka bemehet látogatni?
- Egy védőnő milyen gyakorisággal köteles látogatni a kisgyermeket az otthonában?
- Lehet már vízummentesen Amerikában lévő rokont látogatni? Mi kell hozzá?