Nagyböjt 2015 (beszélgetés)
Ma zoldsefasirtot sutottem.
Apro kockara vagtam egy kis fej voroshagymat kokusz zsiron megdinszteltem, nyomtam ra 4 gerezd fokhagymat.
Volt ket darabka kaliforniai paprikam sarga es piros, ezeket lereszeltem meg egy kis cukkinit.
Ezek mentek a hagymara. Addig paroltam amig a levuket elfottek, megsoztam es hagytam langyosra hulni. Tettem bele daralt lenmagot, daralt zabpelyhet es egy teaskanal kemenyitot. Borsikafuvel fuszereztem es kokuszzsiron megsutottem.
Ezt most találtam,biztos finom ,és olcsó is.
Mára egy spenótos, fetás lepényt néztem ki magamnak.
Holnap beszámolok róla, hogy tényleg olyan jó-e, mint ahogy kinéz.
Sziasztok!
Évek óta meg tartom a 40 napos böjtöt. Itt szoktam le írni mit is eszek ezeken a napokon.
Ha érdekel Titeket látogassátok meg!
Szívesen olvasok én is új recepteket,ötleteket!!
NEm azt írtam, hogy a család is ezt fogja enni..:D A család mellett...Nálunk is van 3 hapsi, ebből kettő sportol, nem vonnám meg a húst. A lányaim viszont egyelőre velem tartanak.
Ha nem körültekintően járunk el, akkor viszont ez a 40 nap nem előnyünkre fog válni. Hiszen aki a húst tésztával, illetve szénhidráttal váltja ki, annál komoly hiánybetegség alakul ki.
Céklás rizottó
Köszönöm az eddigi ötleteket!
Én is leírom majd, ha valami "különleges" hús nélküli étel kerül az asztalomra.
Gyakran helyettesítem a húst gombával és zöldségfélékkel, a főzelékeket eleve feltét nélkül tálalom.
Szoktam készíteni rántott zöldségeket, gombát, karfiolt, brokkolit, de rakottast is készítek és párolt formában is kerül asztalra.
Cukkiniből, tökből, karfiolból, brokkoliból felfújtakat készítek. Vegyes zöldségekből jó tartalmas leveseket. Fehérje pótlásnak jöhet a száraz bab, lencse, száraz borsó akár levesnek, akár főzeléknek, de meleg saláta alapnak is nagyon jó.
Imádom a dödöllét és ezer éve nem csináltam. Kösz, hogy eszembe juttattad!
A zöldséges fasírt pedig szintén gyerekbarát fogásnak tűnik.
Ma kezdődik a nagyböjti időszak. Én jó pár éve tartom a húsmentességet az évnek ebben a szakában. Nem vallási megfontolásból, hanem mert egészségesnek tartom, ha bizonyos időre kiiktatom a táplálkozásomból a húsokat. És hogy miért pont most: mert "dátum függő" vagyok :)
Segítsük egymást húsmentes receptekkel, ötletekkel, hátha akkor könnyebb lesz!