Na és ki hogy éli meg, amikor már az unokák is felnőnek? (beszélgetés)
Szia Enissa!!!
Szuacid hajlamú/ öngyilkossági hajlam/depresszióval kezelt beteg vagyok.És ez csak a betegségeim csúcsa. Mellesleg inzulinos cukorbeteg vagyok , sőt a férjem is az.Ő már 73-ik éves és én is 68 vagyok.
Sajnos nem MELLESLEG a házasságunk ROMOKBAN.
A történet nagyon hosszú hiszen az 50.ik házassági evf. kellene ünnepelni.
Írok privit, ha még érdekel, honnan indultunk???
Szép estét, igen érdekel.
És még inkább gratulálok, hogy ilyen jól veszik az akadályokat az életben!
Én nagyon nehezen (férjem is) mi napi kapcsolatban voltunk születésüktől fogva. A szomszéd házban laktak.
Minden szünetben: téli,nyári,őszi,tavaszi velünk voltak.Ha betegek voltak akkor szintén. A nyarakat a Balatonon töltöttük - szülők hétvégente jöttek -.
Mindkettő egyetemista.
Mikor a nagyobbik költözött -Pesten tanul- sírtam,tudtam "elveszitem." Kisebbik itthon jár egyetemre,őt látjuk hetente 1-2-szer-Még! Nagyon nehéz.
Köszönöm Enissa!!
Igen talán én kezdtem a legkorábban, vagy a kisebbik fiam húzott bele 5 gyerekkel. Lesz egy cikkem róluk , majd olvasd el.
Jaa , hogy mármint az unokáim, szerencsére igen 330 km-re vannak, nem is olyan kicsi ez az ország..
Kicsit dicsekszem , mert nélkülük már nem lennék itt.
Sára a legnagyobb 22 éves, az ELTE-re jár nemsokára diplomázik.Zsolt 21 éves sz egyetlen fiú unoka a Miskolci Egyetem anyag gazdálkodási mérnöki karra jár. Dóry 18 éves és most fog érettségizni, de már angol nyelvvizsgával, mindhárman tanítanak Emődön kisebb diákokat. Így pénzt is keresnek.
A kisebbek ugyan abban a családban még kicsinek számítanak: Flóra 12 és Emma 10 éves.
A két majdnem ikerkorú Zsófia 16 éves és Lilla 15,5
ŐK igazi barátnők, azon kívül , hogy unokatesók
A lányomnak van 2 lánya, az egyik Lilla.
A másik Hanna 11 éves.
Én szerettem volna , ha a nagyobbik fiamnak, aki orvos születik még 1 fia vagy 2 , de sajnos ez nem jött össze.
Még írok magamról , ha érdekel, miért mondtam, hogy nélkülük már nem lennék itt.
Gratulálok az unokákhoz, szerintem kevesen vannak itt akiknek már felnőtt unokáik vannak.
Sokat beszélgetnek veled?
Nyolcszoros nagyi vagyok, mondhatnám szerencsés mert még vannak kisebb unokáim is.DE arra lennék kíváncsi ti tartjátok legalább a neten vagy telefonon a kapcsolatot felnőtt unokáitokkal??!!
És ők hogy reagálnak?? Mesélnek magukról? A tanulmányaikról, meg úgy általában??
További ajánlott fórumok:
- Ha a mama megkülönbözteti a vér szerinti, és nem vérszerinti unokákat...
- Nagyinak nincs ideje az unokákra
- Közös időtöltés gyerekekkel, unokákkal! Gyűjtsük a maradandó emlékeket!
- 60 év körüli nagymama kijelenti, hogy nem akar az unokákra vigyázni. Hát ennyire rossz dolog nagymamának lenni?
- Amikor a gyerekek felnőnek
- Csak én érzem úgy, hogy hamar felnőnek a tinik?