Muslicák a virágcserépben (beszélgetés)
Képzeld, én meg kipróbáltam a sütőport, és tettem hozzá egy kis pipadohányt, mert az volt itthon. Most 2 napja nem találkoztam egyetlen röpködő izével sem. Lehet, hogy én is elkiabálom...
Elkiabáltam. :(
Esténként megjelenik egy-egy. A monitor a kedvence. (De legalább nem úgy mint régebben: ötösével, hatosával.) Rohadtul mocskosul fürge, alig bírom elkapni.
Nem szeretném elkiabálni, de az utóbbi hetekben mintha megszűntek volna. Nem tettem semmit, csak kevesebbet locsoltam, s többet fűtöttem.
Egyébként nagyon szapora, agresszív népség. :(
:) Nekem piros csíkosak vannak, sárga pöttyös helyett küldök ilyet! :)
Köszönöm szépen!
(mindenkinek)
gazdaboltban lehet venni actarat permetszert. EGy kicsit jobban hígítsd a port mint eredetileg, (1 tasakhoz 8 liter víz kellene, de szerintem az szobába erős lenne) Azzal locsold meg, szellőztess ki, az majd hatásos lesz.
Azt mondta, erre nincs ideje pár hétig...
Monggggyá más ötletet! :)
Talajt cserélni, s 2-3 gerezd fkhagymát beleültetni.
azért ők se hülék:) ha kell még pár, szólj átküldöm az enyémeket is:)
Ez nekem is megfordult a fejemben, ezért csak alulról öntözöm őket, de sajna pont olyan virágokból szállnak ezek a valamik, amik nem bírják a szárazságot.
Nem dohányzunk, de szerzek bagót, ha az segít.
Ezzel én is megküzdöttem a tavasszal...nyilván túllocsoltam őket,kipróbáltam pár netről kapott házibarkácsot(almaecet+banán+tölcsér,cukros víz,stb)de igazából a biostop muslincacsapda vált be...
Ne locsold egy ideig. Addig szárítsd, amíg tudod. Azok az izék a nedves közegben élnek.
Vagy ha dohányoztok, áztass be pár szál cigit, majd szűrd le, és öntsd rá.
Köszi! Az az igazság, hogy már kerestem ilyen spray-t, mert régebben nekem volt egy nagyon jó, de mindenhol a fejüket csóválják, hogy már nincsen. Sütőpor esetleg? Az a hangya ellen tudom, hogy jó.
Azok nem muslicák, hanem tőzeglegyek. Az én életemet is keserítik; eddig még nem találtam megoldást. :(
Az átültetés nem feltétlenül megoldás, mert az új földben is benne lehetnek a peték. :(
Be kell "szprézni" olyan szerrel, ami nem árt a növényeknek. Ezt a növényboltban megmondják.
Sok cserepes virágom van, és néhányból áramlanak a muslicák, vagy valami ahhoz hasonló kis repülő valamik. Biztosan segítene az átültetés, de erre most nem lesz időm pár hétig. Nincs valami ötletetek, hogyan lehetne kiírtani a bogárkákat?
Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!