Munkaügyi által tanfolyam!Mik a feltételek? (tudásbázis)
Sziasztok!Jelentkeztem ápolói aszisztens tanfolyamra a munkaügyi központ által!
Milyen kérdéseket tesznek föl a felvételikor?
Valaki segítsen,holnap kell mennem!
Ha lehet részletesen írjatok róla légyszi,köszi!
Egyébként,csak azt nem értem,hogy mi értelme van ezeknek a tanfolyamoknak! Már magába az rengeteg pénzbe kerül az államnak,hogy bekerülj konkrétan egy tanfolyamra,mert ugye 200ból 20an mehetnek,de a fennmaradó 180embernek ugyanúgy kifizetik az útiköltséget,meg a vele járó adminisztrációs feladatokra az összeget!Ami tök felesleges!
Na és ha el is végzed a tanfolyamot,utána nem kapsz munkát a munkaügyi által,azzal a címszóval,hogy a válság miatt nincs! Kérdem én,ha nincs munka,minek tanfolyam? :) Ki érti ezt!
Passz!Nem voltam még ilyen helyzetben!
Én december óta vagyok munkanélküli,életemben először,és érettségihez kötött ez a tanfolyam.9 és fél munkaviszonyom van eddig,és 28 éves vagyok.
Ez alapján döntöttek ugy hogy a sikeres tesztem után mehettem a 20 közé.
Figyelj az illető biztos nem fog ezzel hencegni,hogy az én barátnőm barátnőjének a barátnője a csaj aki szervezte a tanfolyamot a munkaügyin! :)
Persze nem azt akarom állítani,hogy valóban van protekciós a csoportotokba,de az esetek többségében előfordulhat!
Köszönöm szépen mindenkinek!
Megpróbálom hátha szerencsém lesz!
Nekem azt mondta a hölgy a munkaügyiben hogy többször érdeklődjek és ott ha indul valami jelentkezni kell.Utána szólnak hogy mikor lesz a tesz és ha az sikerült akkor mehet valaki tanfolyamra!
Ha nem kérdezel rá tuti nem szólnak!Érdeklődni kell!
Igen a minimálbér összegét,de minimum a 60%-át! Azt hogy ténylegesen ki mennyit,azt gondolom rászorultság alapján döntik el!
Azt hiszem,aki gyest kap,az ugyanúgy azt kapja tovább is,de ebbe nem vagyok annyira biztos!
Most kérdeztem barátomat,mert ő pont most végzett a munkaügyis (hegesztő) tanfolyammal.
Alapkérdések vannak+a szakmával kapcsolatosak is,gondolom h azért tudja az ember lánya hmire is jelentkezett.Plusz önéletrajzot is kellett ott írniuk.
És mennyi ideje kell,hogy regisztrálva legyek?
Kb1-1,5 hónapja voltam először!
aha!
de az se valami eget rengető!gondolom!
vagyis remélem!
További ajánlott fórumok:
- Nem tudjátok, hogy a munkaügyi által támogatott tanfolyamokra heti hány nap kell menni?
- Munkaügyi központ által támogatott tanfolyamról, tud-e valaki valamit?
- Ha valaki jár egy munkaügyi központ által szervezett tanfolyamra, akkor a hónap mely részén kapja meg a pénzt?
- Valaki végzett már el munkaügyi központ által valamilyen tanfolyamot?
- Munkaügyi által szervezett tanfolyamot van aki már elvégzett?
- Ha GYES-en vagyok, elmehetek a munkaügyi által támogatott tanfolyamra? És van évközben lehetőség bölcsibe adni a kicsit?