Munkajoggal kapcsolatban tudna segíteni valaki? (tudásbázis)
Megnéztem, a panasznapok Ügyfélsegítővé változtak.Már csak eljárási kérdésekben segítenek, és nyomtatványokat kitölteni.
Jogi tanácsadás inkább talán itt:
Nem értem, mi a problémád?
A munkáltató a túlóra pénzre két megoldást is javasolt.
1. Táppénz helyett (ami joval kevesebb, mint a munkabér) úgy számítják, mintha dolgoztál volna, csúsztatva a túlórát, azaz teljes bért kapsz, vagy
2. Csúsztatják a túlóráidat, azaz még x napr kapsz munkabért, anélkül, hogy dolgoznál.
Mi a gondod ezekkel?
Megkapod, ami jár. Szóval?
Ha holnap megszűnik a munkaviszonyod, azt követően már nem vagy tárgyalási viszonyban a munkáltatóval. Előbb kellett volna ezzel foglalkozni, segítséget, tanácsot kérni.
A státuszokkal is zavar van. Mikor írtad alá a közös felmondást? El olvastad mi áll pontosan benne? Mert lehet épp abban mondtál le a pénzbeni kifizetésről.
Mikortól vagy betegállományban?
Nem minden munkahelyen van szakszervezet.
A munkajogtól, vagyis a Munka törvénykönyvétől eltérő megállapodás? Szerintem az semmis, vagy mindkét félt megizélhetik érte.
Szakszervezet ingyen ad jogi segítséget.
Amiket leírtál több helyen is sántít. Semmit ne írj alá amíg nem beszéltél hozzáértővel. Tudni kellene mit tartalmaz az amiket eddig aláírtál, mert a munkajogtól eltérő megállapodás is születhet, ha mindkét fél aláírja.
www pont jogpontok pont hu
Nézz itt szét!
Vannak munkajogra szakosodott jogászok.
Ill. minden bíróságnál van hetente u.n. ingyenes jogi tanácsadás (mindenesetre valamikor volt) és ott elmondtuk a tényeket, az ottani jogász pedig elmondta, hogy egy esetleges per esetén milyen döntésre számíthatunk.
Annyit megér, hogy akár a legközelebbi bíróságnál telefonon rákérdezel, létezik-e még az ingyenes tanácsadás, ill. egy jogászt keresel, és megkérdezed mi a helyzet most.
További ajánlott fórumok:
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Van köztetek orvos vagy gyógyszerész, aki tudna segíteni egy gyógyszerrel kapcsolatban?
- Az apa láthatási jogával kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?
- Egy törvényt keresek, cipővel kapcsolatban a jótállásról, tudna valaki segíteni?
- Szoc. pol-lal kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?
- Ebay rendeléssel kapcsolatban tudna segíteni nekem valaki?