Megéri munkahelyet váltani több pénzért? (tudásbázis)
Szerintem, ha ez a 70 ezer 30%-os nettó jövedelmet jelentene, akkor érdemes elgondolkodni rajta.
Csak 30% fölött váltanék.
És, ahogyan írták, járd körbe az új helyet! Mit tesznek még dolgozói juttatásokat mellé?
Persze, érthető. :)
Hát én akárhányszor kérdezősködtem, soha nem kaptam normális infót, mert mindenki máshogy látja a dolgokat. Még azok is, akik ott dolgoznak. ;)
Nem munkakört, hanem munkahelyet írtam.
És mivel nem tudjuk mekkora településről van szó: egy kisebb helyen könnyebb szomszédoktól, boltostól, bárki ismerőstől infót szerezni egy adott munkahelyről, mint egy nagyobb városban. Csak ennyi!
Te tudod, hogy mennyit jelentene neked az a nettó plusz 70 ezer.
Önmagában az, hogy új emberek, új környezet, új útvonal - engem biztos nem tántorítana el a váltástól. Hűség? Meddig? Ahol megfizetnek, ott a hűség. 🙂
Nem tudom, milyen munkád van. De ha 2 éve dolgozol a mostani munkahelyeden, akkor bizonyára van már rutinod. Azt mondod, az új munkahelyen is ugyanilyen munkát végeznél; a váltás szempontjából ez is előny.
Önmagában az új környezet, új emberek, új útvonal - engem biztos nem tántorítana el a váltástól.De ez én vagyok. Magadat, a körülményeidet te ismered.
Meggondolandó. Azért a +70 ezer nettóban nem semmi, és mondjuk bármennyire is szeretne esetleg a jelenlegi munkáltatód megtartani, nem biztos, hogy meg tudja adni.
Viszont mielőtt bármit lépnél, valahogy meg kellene tudni, az új helyen milyen a közösség, milyenek a főnökök, milyen gyorsan változnak a kollégák, és mi miatt mondanak fel, esetleg küldik el őket??? Kismillió kérdés felmerülne bennem, mielőtt ilyen ragyogó ajánlatra igent mondanék! És éppen ezért, addig a jelenlegi főnökömnek sem szólnék egy szót sem. Próbálj meg infókat szerezni a jövőbeni munkahelyedről.
Szólj a munkahelyeden az új lehetőségről. Ha érsz nekik annyit, emelnek és megtartanak. Ha nem, akkor nem. (mondom ezt, mint munkaadó)
Egyoldalú hűségért nem lehet kenyeret venni a közértben.
Két éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. Eddig egesz jol kijottem a béremből, ám kezdem en is honaprol honapra jobban huzni ossze a nadragomat.
Felajanlottak egy teljesen ugyanolyan munkat mint amit most végzek, de 70 ezer forint nettóval több lenne a bér, viszont ugye uj kornyezet, uj emberek, uj utvonal reggel a munkaba...
Szerintetek ez mar egy jo ok egy valtasra? Vagy ti inkabb kevesebb penzert husegesek maradnatok az aktualishoz?
30 eves ferfi vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Kinek mi a véleménye Apple laptopokról, MacBook.stb? Megéri az árát, vagy annyi pénzért jobbat is lehet kapni? Segítsetek!
- 25 km-re lenne lakhelyemtől egy munkahely, a munkaidő beosztás szerint nem jó a tömegközlek. Bejárnál kocsival? Megéri? Elvállaljam a melót?
- Diploma vs. szakma - megéri váltani?
- Miért fektet sok ember euróba? Megéri a pénzt euróba váltani?
- Fundamentával lakáshitelt kiváltani megéri?
- Megéri váltani a Digire a Vidanetről?