Munka gyes mellett?! (tudásbázis)
Kedves Mandula71!
Te vagy a megmentőm! :) Ezer hála a segítségért! Mindent leírtál, amire kíváncsi voltam! Köszönet érte!
Pussz-pussz! :*
GYES mellett, a gyermek egy éves kora után korlátlan időben folytatható munkaviszony.
A bölcsődékben általában kérik az igazolást a munkaviszonyról.
GYED mellett sem dolgozni nem lehet, se a gyereket bölcsődébe adni. Brmelyik esetnél a GYED-ről le kell mondani és helyette GYES-t igényelni. (Gondolom ezt értelmezted félre.)
Meddig érvényes még az, hogy gyes mellett el lehet menni dolgozni? Ennek nem az a feltétele, hogy a gyereket nem lehet bölcsődébe adni?! Vagy csak én értelmezem rosszul a dolgokat?
Segítség! :S
Én is gyes mellet mentem vissza dolgozni a munkahelyemre. Elég nehéz volt 3 gyermek mellett dolgozni, de építkeztünk, a lakáshitelt meg fizetni kell:(
Így nagyon más választás nem volt.
Kitartást és sok szerencsét!:)
(ez a mai világban kicsit morbid,de mit lehet ilyenkor mondani?)
Szerintem is az!Nem vitatkozni akartam,meg nem is akarok!Remélem valamit módositanak majd ezeken a törvényeken,mert igy eléggé kiszolgáltatva érzem magam a világgal szemben.Meghallják gyerek van..köszönjük de betelt.....átéltem ilyeneket,és eléggé szar hogy biztatják az embereket a család alapitásra,de az már nem lényeg,hogy 2-3 év után is el kell tartani a gyerekeket,etetni,ruházni kell és had ne soroljam!Minden kaput bezártak!
Én melózom ugyan itthon gyes mellett,mert hát a betegségemből kifolyólag fel sem vesznek sehova.Maradt a feketézés...
Az 1998. évi családtámogatési törvény linkre kattintva el tudod olvasni az egészet, ott megatalálsz mindent. Adobe readerben nyitja meg.
További ajánlott fórumok:
- Gyes melletti munkavégzés
- Tudja valaki, hogy érintik-e a változások a gyes melletti munkavégzést?
- Tudja valaki, hogy a GYES-nek a 8 órás munka melletti megszüntetése pontosan milyen hatállyal lesz bevezetve?
- Munka melletti gyes, betegség
- Gyes mellett szeretnék munkába állni, kivehetem a Gyes lejárta előtt az eddigi szabikat?
- Apuka is elmehet gyesre, ha van mellette bejelentett munkahelye?