Műkorcsolyát fogok tanulni, milyen korit érdemes beszerezni hozzá? (beszélgetés)
Csak úgy
Heti 2-3 edzéssel hamar ki fog derülni, hogy kb. másfél - 2 év alatt indulhatsz
-e rekreációs versenyen. Nálad sokkal idősebbek is vannak ott, szóval hajrá! 🙂
Én egy dolgot tudok neked tanácsolni, engedd el az álmodat, és szórakozz. Nagyon sok mindenhez nem vagy öreg - de ahhoz, hogy profin megtanulj ugrani, ahhoz szerintem igen. Egy gyerek nem fél esni, én felnőttként bár elég bátor vagyok, néha talán vakmerő is, de mindig felmerül, ha elesem, megsérülök mi mindent nem tudok majd megcsinálni, magamon kívül még kinek az életét borítom fel. Emiatt én, bár idősebb vagyok nálad, tuti hogy nem akarnék ilyeneket tanulni.
Korizni a világ egyik legjobb dolga, siklani, koszorúzni akár egy délután is megtanulsz, és nagyon fogod élvezni, mint téli sportot.
Ezt arra alapozom, hogy 6 és 15 éves korom között teniszeztem, jó eredményekkel, utáltam hogy míg mások játszanak, szórakoznak, én órákat izzadok a pályán. A végén már annyira utáltam, hogy évekig nem mentem a pálya közelébe.
Fél fordulatot, illetve a könnyű szimplákat egy jó tanfolyamon 1 éven belül ugorhatja. Itt még nem számít a forgástengely, nem kell irreálisan sok erő.
A műkorcsolya lényege az ugrás, forgás, a jégtáncé a lépéssorok, amit bokából indítanak, így oda alacsonyabb típusú korit is kell venni. Gyorskorival nincs tapasztalatom, csak ismerek 1-2-t, de már ránézésre is teljesen más a korijuk.
Tehetségtől függ, ha jó adottságai vannak,akkor simán megtanulhat. Nyilván nem triplákat,nem lutz-ot, de duplát,ha van tehetsége és kitartó simán.
Sok függ az adottságoktól, de ez gyerekeknél is igy van, van,aki 3 év alatt sem jut el oda,ahova más 1 év alatt.Most erre azt mondom, oroszoknál 13 éves kislányok dobálják a kvadokat, vannak versenyzők,akik profi szinten versenyeznek és a triplákkal is küzdenek és felnőtt vb-n vesznek részt,
Na de, hogy akarna ugrani?
Ehhez már tényleg öreg, és nekik tuti nem olyan tanfolyam lesz, ahol ilyeneket tanítanak, bár lehet, hogy tévedek.
Egyébként nekem annak idején gyors korcsolyások adták ezt a nagyobb kori tippet, azóta ehhez tartom magam.
Én mindig nagyobbat veszek, hogy elférjen benne a vastag zokni és még tudjon mozogni a lábam.
Ha pont méretes, akkor már a vastag zokni miatt nyom mindenhol, ráadásul nem tudnak mozogni a lábujjak és úgy nagyon tud fázni;)
A jobb helyeken pedig lemérik a lábat és az alapján ajánlanak korit, mert nem csak a hossz, hanem a szélesség is számít.
Van olyan drága kori, ami süthetõ és olyan is, amelyik nem. Pl a Wifa nem az, de a Graf legtöbbje igen.
Igenis ilyen boltokban kell érdeklődni, Granieri, Jégvilág, Willisport, vagy edzõnél. Ilyen mélységben kevés ember van benne a korcsolya témában, fõleg itthon.
Az a lényeg,ne lötyögjön,egyébként mint a sima cipő gyártóknál,koriknál is van,hogy egyik gyártónak jó a 39-ese,másiknál 40-es kell.
Nagyon drága korikat szoktak sütőben előmelegiteni, főleg versenyzők számára, ezt azonban házilag ne!!!
Granieri Műkorcsolya Szaküzlet
Bp. XIV.kerület Istvánmezei út 3-5
Itt mindent megtudhatsz. :)
Az én korim pont akkora, mint a lábam. Thermozoknival viselem, próbáltam nagyobbat, nekem nem volt komfortos.
Ha egysoros görkorival jól mész, itt sem lesz gond. Hajrá!
Görkori jó alap.
Tara Lipinski is görkorisként kezdte, és Matteo Guarise ( ő vb-t is nyert) is,Johnny Weir is,
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni?
- Melyik/milyen ruhadarab az? amire már régóta vágysz de nem lelsz rá vagy nehezen tudod beszerezni?
- Magassarkúban mennyi idő, míg megtanulok járni? Egyáltalán meg fogok tanulni?
- Hol lehet beszerezni az Ablak - Zsiráf 39. kiadását? (2014-es kiadás)
- Milyen üzletben lehet gyöngyöt beszerezni?
- Szerintetek gimi utolsó évében -ha tovább fogok tanulni- elmenjek dolgozni?