Műanyag flakonok újrafelhasználása (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Műanyag flakonok újrafelhasználása
Engem mert arról akart meggyőzni valaki, hogy a flakonok ugyanúgy nem bírják az időjárás viszontagságait, mint a fólia. Ki fogom próbálni: kiteszek az udvar napsütéses, szélfútta helyére 3 összefűzött flakont (különbözőeket), és megnézem 3-4 év múlva (úgy tudom, a hagyományos fóliák nem bírnak ennél többet).
Aztán mire nyugdíjba megyek, eldöntöm belevágok-e.
én is reklámoztam a munkahelyen:)) de szokás szerint csodabogárnak néznek:D
Nem értem én az embereket. A hülyeséget majmolják egymásról (nem is beszélve a rossz szokásokról pl. kocsmábajárás meló után) a jó dolgokra meg néznek furcsán.
Kérem a bemutató oldalra legyenszíves rakjon fel képeket, hogy megtudjam mutatni ezt a nagyszerű sátrat ismerőseimnek.
Köszönettel
Teszt25
Aki meg tudja oldani a Pestről való elszállítást, rengeteg egyforma 1,5 literes palackot tudok biztosítani.
Csak szóljatok,mert addig zanzásítva viszem a szelektívbe. (Ugyanis íratlan szabály, hogy össze kell lapítani, hogy kevesebb helyet foglaljon. Még itthon is.)
jÓ ÖTLET!Szeretném elkészíteni.Kaphatnék róla fotót?
bartok.emese3@gmail.com
Mikor érdemes megcsinálni? Tavasszra?
Én is úgy döntöttem belevágok, már elkezdtem gyűjteni az üvegeket, de egyformát szeretnék:D
nekem tetszik az ötlet, szeretném megvalósítani is.
Kaphatnák a kész sátorról fényképet??
Nagyon érdekes ez a "fólia".
Télre le kell szedni, vagy fenn lehet hagyni a vázon?
Nahát, azt gondoltam, hogy a rozsdamentes drót jobban bírja! Egyébként az nem drága? Mert elég sok kell hozzá.
A váz miből készül? Vasból, vagy műanyagból?
Lehet a flakonokból kis fantáziával úszó alkalmatosságokat is készíteni.
A legjobb azonban az újrahasznosítás.
Mégjobb lenne ha nem gyártanák ezt a rengeteg szemetet.
van még más hasznosítási lehetősége a flakonoknak? Más ötlet?
Nálunk a kupakjait gyűjtik sokan. Azt hallottam, hogy vállalkozó készít belőle gyerekeknek fröccsöntött dolgokat (pad, szék...) jók az információim?
Mire lehet még használni?
Régen nagymamám pl. tejeszacskóból csinált lábtörlőt:) (úgy kötötte, mint a fonalat)
abban tudnátok tanácsot adni, hogy kerítés elé milyen növényeket lehet ültetni, ami befutja, hogy ne lássanak be?
Most próbálkozom a trombitafolyondárral...még nem tudom megered-e. (borostyán is ilyen, ha jól tudom)
Ehhez hasonló növényeket hol találok?
Nagyon tetszik nekem is az ötleted:) Épp jövő évre szerettem volna fóliasátrat készíteni, örülök, hogy megláttam:)
Technikai kérdéseim lehetnének? Az alapjának milyen csőre van szükség, megírnád a pontos méretet. És amire ráhúzod az ásv.vizes üveget azt hol lehet kapni? (nőbő vagyok bocsi:D nekem szájbarágósan el kell magyarázni) Még sosem volt fóliasátram, városi vagyok, csak 3 éve lakom kertesben és mindennel most próbálkozom.
További ajánlott fórumok:
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Mit tudtok mondani a müanyag abalakokról? Ellene és mellette!
- Fa, vagy műanyag ablak?
- A műanyag nyílászáróknál miért vizesedik az ablak belülről?
- Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb?
- Étolaj újrafelhasználása