Mosópor irritált már valakit? (tudásbázis)
Engem alapvetoen az emberek irritalnak, de mindig a mosoporra fogom.
A por allagu alacsonyabb arfekvesu termekektol szarad es pattog ki a borom.
Igen és ellég sok mosòport végigpròbàltam mire találtam egyett.Ez nem bàntja a bőr,nem marad a ruhàba és rendesen kimossa.
Anyàm elég spòrolòs nàla volt gipszes(ez összeàlt kis darabokra mint egy kavics)volt olyan amin azt irta 2in1 öblitő is benne van(ettől szò szerint ragadt a ruha)és volt olyanis amit akàrhànyszor is öbliteted a ruhàt bele ragadt de ùgy hogy igen nehezen tudtad a ruhákròl levakarni.
könyékig nyúlta a mosóvízbe , akkor addig lettem "rühes", tiszta kiütés lettem abban a pillanatban, viszketett.
Talán a biopon volt, vagy valami hasonló
mosószódát használok. olcsó, teljesen természetes, nagyon kevés kell belőle, szépen tisztít, még vízkő-lerakódás sincs a gépben, és ami a legeslegfontosabb: teljesen allergiamentes :D a legkisebb babáknak is.
"A mosószóda közel olyan kíméletes környezeti szempontból, mint a mosódió. Használható gépi, illetve kézi mosáshoz önmagában vagy mosóporral keverve.
Vízlágyító, zsíroldó és tisztító hatása már viszonylag kis mennyiség esetén is jelentõs: 30 liter vízhez kb. 3-4 evõkanál szükséges; ezel kb. fél adag ruhát moshatunk az automata mosógépekben. Kevés szódabikarbónával keverve a mosóhatás fokozható, erõsen szennyezett ruhák tisztításához a szintén környezetbarát fehérítő és folttisztító só használatát javasoljuk. Öblítéshez ecetet ajánlunk, melyet természetes illóolajokkal tehetünk illatossá. A mosószódát használhatjuk mosódióval keverve is, ezt fõleg fehér ruhák esetében ajánljuk. Az erõsen szennyezett ruhák tisztításához javasoljuk az áztatást!
A mosószódát mosogatáshoz és általános tisztítószerként is használhatjuk!
ÁLTALÁNOS TISZTÍTÁS: 1 evõkanál mosószóda 1 liter vízhez bármilyen zsíros szennyezõdésre (csempe, tûzhely, padló tisztítása)."
További ajánlott fórumok:
- Nektek szokott a mosógép mosópor-öblítőszer adagolója penészesedni? Mit lehet ellene tenni?
- Mossunk környezettudatosan! Mosópor helyett mosószóda és ecet. Tapasztalatok?
- Te milyen mosóport használsz?Tapasztalat?
- Mosópor váalsztás. Lidl mosóporok?
- Gyulladt, irritált, érzékeny bőr gyógyszere mi lehet?
- Napégésre: Neutrogena-száraz, viszkető, irritált bőrre?