Gyulladt, irritált, érzékeny bőr gyógyszere mi lehet? (tudásbázis)
Megértem, de járj utána, kezd "valamelyik" orvosnál....
Csak találsz valakit, aki ajánl illetve megfelelő megoldást talál számodra.
Utánanéztél már sok dolognak, de biztosan kell egy orvos is ehhez.
Nem írtad, hogy orvosnál vagy bőrgyógyásznál voltál-e már a problémával?
Időszakosak vagy állandóak a tüneteid?
Nekem még a körzeti orvos írt fel kb 15 éve fel egy gyulladáscsökkentő krémet, ha elfogy újra kiváltom, de csak gyulladás esetén használható. Egyébként ki kell váltani a bőrtípusnak megfelelő kozmetikummal.
Az "irritáció" oka lehet valamire allergia, pollen is....
Egy vén vajákos tanácsa számodra:
külsőleg körömvirág krém, borax szappan
belsőleg naponta egy hűvely körömnyi élesztőt elszopogatni.
Étkezésben minimálisra csökkenteni a tésztaféléket, különösen nyáron és ebbe a sütemények is beletartoznak(nyákosítják a beleinket, lelassítják az anyagcserét)
Korlátozni a zsíros, fűszeres ételeket, de mindezeket már előttem más is hangsúlyozta. Csupán azért írtam le én is, hogy ez+az első bekezdésem, ami segíteni fog, ha legalább adsz nekik legalább egy hónap türelmi időt.
életmódváltás, nőgyógyászati vizsgálat
Te okozod magadnak ezeket a bevitt tápanyagokkal + hormonálisan is rendeződnöd kéne már
A fiamnál a következő vált be (pattanás, gyulladt vörös bő, miteszer, meg fehér apró vackok voltak):
"Fekete szappan"t vettem (én Bpen s Duna Plázában, de biztosan máshol is lehet kapni), este szappanos lufaszivaccsal mossa meg az arcát, vállát. Nálunk csodákat művelt, először a gyulladás húzódott le, aztán a többi csillapodott.
+ kevesebb tészta, édesség és olajos/fűszeres ételek.
Egy hétig nem evett ilyeneket (nyaralni volt) és jelentőses javult már csak ezektől.
Igen, egyrészt a só. Így fejből nem tudom, melyik lenne jó neked, de a patikában tudnak segíteni. Másrészt meg úgy tudsz magadnak nagy koncentrációjú Schüssler-krémet készíteni, hogy 20 tablettát összetörsz abból, amit belsőleg is használnál, és elkevevered egy műanyag, vagy üveg tégelyben, műanyag kanállal. Fontos, hogy fémmel nem érintkezhet!
Ajánlom még gyulladásra külsőleg is és belsőleg is az ezüstkolloidot.
Erős gyulladáscsökkentő hatása van a fahéjnak, a gyömbérnek (frissen) és az aloe vareának is például.
Először mindenképpen az okra kell fókuszálni és belsőleg kell megszüntetni a gyulladást. Közben persze lehet krémezni, kezelgetni. Én még a finomítatlan shea vajra esküszök. Bőrápoló Jolly Joker!Pont azt adja, amire szüksége van a bőrnek.
Ma voltam kozmetikusnál, és azt mondta, hogy a bőröm alaptípusa, a korpás seborrhea már igazából nem okoz problémát, viszont sajnos nagyon gyulladt, piros a bőröm. Nem a pattanás a fő probléma, hiszen igazából, mint mondta, kinyomni se nagyon van mit, hanem a gyulladás, ami éveken belül akár rozaceává is fejlődhet. Hát annak nagyon nem örülnék! Érdekes, mert egy másik kozmetikus meg azt mondta, hogy sok a faggyú a bőrömben és rendszeresen tisztítani kell, mert felül van a kicsit vízhiányos réteg, de alul vannak a pattanások. De, mint most megtudtam, nyomkodással ezeket nem lehet eltávolítani. Nyilván valami gyulladás van a szervezetemben, ezért elmegyek bőrgyógyászhoz és esetleg komolyabb kivizsgálásra is, lehet allergia is, egyszóval belül van a probléma, mégis érdekelne, hogy tudtok-e jó kozmetikumot, természetes módszert, ami jó rá. Bármilyen komolyabb kozmetikai kezelés is érdekel, illetve az, ha megírjátok, hogy mi az, ami egyáltalán nem jó rá, mit kerüljek. Léci ne írjátok azt, hogy éljek nyers répán és felejtsem el anyám főztjét meg a napi kocka csokimat, mert ezt nem tudom megcsinálni. Még egyszer: nem pattanásról van szó, hanem erős gyulladásról.
Nagyon köszönöm a segítségeteket, üdv.
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?