Mosódió - a természetes mosószer (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mosódió - a természetes mosószer
Én nagyon elégedett vagyok a mosódióval.
4db egész szemnek megfelelő mennyiséget szoktam használni, ha nagyon koszosak a ruhák akkor teszek a diók mellé 2-3 evőkanálnyi mosószódát, sötét ruhákhoz pedig folttisztító sót. A ruhák puhák és tiszták ráadásul nem viszket már a család :)
Én a testforma-tól rendelem a diókat. Jó áron, jó minőséget és sok-sok választ kaptam eddig tőlük a számtalan kérdésemre. Szerintem úgy érhető el a legjobb eredmény, ha a boltot, ahol vásároljuk a diót kérdezzük meg a használatról, hisz nekik kell a legjobban látni a vélemények és tapasztalatok alapján, hogy miként érdemes használni a saját portékáikat :)
A zsíros foltot érdemes előkezelni, beáztatni mosószódás melegvízbe (50C¤ fölött hatékony a mosószóda), és epe-, vagy mosószappannal átdörgölni.
A fehér ruhákhoz mindenképpen kell a mosódió mellé fehérítő/folttisztító só is, mert a mosódió magában tényleg sárgítja a ruhát.
A folttisztító sótól pedig szép fehérek lesznek a ruhák! És nem fakítja a színeket sem! :)
Sziasztok!
Pár alkalommal mosok a mosodióval, semmi problémám vele, azonkivül hogy most volt elöször zsirpecsétes egyik ruha, és nem jött ki belőle, utánna mégegyszer kimostam akkor sem.Mosoószódát is tettem bele a tarka ruhanemübe, de ugy sem. Még a tapasztalatom, hogy fehéreknél kicsit sárgásabb lesz a szine a ruháknak, nem tudom most probálkozom az adagolással. Ti többet tudtok róla ahogy látom, ha tudnátok tanácsot adni a mennyiségekre vonatkozóan megköszönném.
Sziasztok!
A mosásnál a mosószódát önmagában használjátok, vagy a mosódióval együtt? Honnan érdemes rendelni ezeket, vagy lehet kapni valahol? A webes rendelés jobban megéri?
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de fontos, hogy a mosószódát és egyéb természetes mosószert ki gyártja, vagy mind ugyanolyan minőség?
Van aki a mosószódát önmagában használja, van aki a régi mosóporával együtt fele-fele arányban. De ez nem ellentmondásos egy kicsit? Én pont a boltokban kapható mosóporok vegyi anyagait szeretném kiszűrni, de ha fele-fele arányban használom, akkor ez ugye nem jön össze. Viszont nem tudom, önmagában a mosószóda elég jól tisztít-e.
Ha valaki tud nekem ebben segíteni, megköszönném!
köszi.
ez nekem már túl macerás, 2-3 órát áztatni... :-(
de lehet, hogy majd valamikor kipróbálom, ha annyi időm lesz. :-)
sziasztok!
én is környezetkímélő módon akartam mosni, de nem jött be, mert a ruhák szürkék lettek. :-(
kipróbáltam már többmindent, de semmi sem volt jó.
ti mit csináltok, hogy fehér legyen a fehér ruha, vagy ez nem lehetséges?
Nem én indítottam.
Van azt hiszem még egy fórum ezen kívül róla.
Egyébként nem lett a kedvencem. Olcsó, de nekem fakulnak a színek tőle. Fehéret lehet fehérré tenni, különböző adalék anyagokkal. Nem vagyok tőle elájulva, de környezetbarát és ez nekem fontos.
Használom már egy ideje.
De mivel ezzel kapcsolatban már indítottak fórumot, össze fognak vonni.
Én is találtam egy tök jó oldalt, ahol van mosódió, mosószóda meg egy csomó jó dolog!
Környezetbarát leszek:D:D
találtam ma a neten egy olcsó mosódió forrást (még nem próbáltam, de szerintem nagyot nem lehet vele tévedni)
www.bor-palota.hu, fél kg 1500 ft és van náluk fehérítő és mosószóda is. (a fehérítő jó árban van, a mosószódát máshol is be lehet ennyiért szerezni szerintem)
Sziasztok!
Pont ma beszélgettünk a kolléganőimmel a mosódióról... :)
Már többen is használják és azt mondják, hogy hozzá lehet szokni az illatához - nem rossz.
Öblítő sem szükséges hozzá, mert akkor lehet a mosóvízzel öntözni - de azért lehet használni mellé.
Kicsit össze kell törni a diót a mosás előtt - jobban kifejti a hatását.
A DM-ben lehet venni próbacsomagot és kilós kiszerelést is - állítólag.
Szóval én is ki fogom próbálni. :)
Végül is rendeltem tőlük mosószódát, fehérítőt, meg mosódiót is!
A fehérítő kb fele árban van, mint más bio boltokban, a mosódió 500g 1800Ft, tehát a mosódiónagyker árától 500Ft-al olcsóbb!
Minden rendben volt, gyorsan küldték amit rendeltem, és minden kérdésre hamar válaszoltak.
A mosódiónagykertől rendelek, az ára elfogadható, előre utaltam, az árut gyorsan küldték.
A mosóvizet nyáron a kerti növények locsolására használom. A levéltetvek nem szeretik.
A ruháim pedig szépek!
Sziasztok
Valaki vásárolt már innen mosószódát megy bio
fehérítőt?
Elég jók az árak, de nem tudom, hogy nem e rizikós a dolog?
Előre utalása, meg személyes átvétel van csak megadva!?
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Mikor lesz végre természetesebb a szépségideál?
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...