Mosással kapcsolatban kérdeznék (beszélgetés)
A mai mosógépek már úgy mosnak, hogy nem olyan könnyen mennek tönkre a ruhák, ha megfelelő hőfokon mosod őket. Persze a kézi mosással biztos tovább tartanának, de a mai rohanó világban kinek van rá már energiája... :(
A régi forgótárcsásba nem lehetett akármit betenni, akkor még a farmeromat is kézzel mostam inkább.
Nekem is van jó sok nadrágom, és 2 hetente mosom az összeset. Sokszor úgy is kimosom, hogy nem is volt rajtam, de max. 2x veszem fel ugyan azt a nadrágot. Legyen az farmer, szövet, vászon.
Farmert és vászon nadrágokat 60 fokos vízben mosom a szövet cuccaimat 40 fokban.
Ágyneműt 2 hetente, törölközőt 2 naponta cserélem.
Pólót, blúzt, fehérneműt, pulcsit csak egyszer veszek fel. Dzsekit 2-3 hetente mosok, télikabátot tél elején tisztítóba viszem.
Én nem figuráztalak ki.
Csak leírtam, hogy nálam a függönymosás alighanem másként néz ki, mint nálad.
Ne figurázzatok már ki, kérlek!
Én jó szándékkal vettem a bátorságot, hátha valakinek jó lesz. Értem a viccet is, de most nem hiányzik.
Agynemut nyaron hetente, telen egyebkent kethetente minimum. A farmert hetente.
Allergia miatt sotetito, fuggony, pledek, teritok, diszarna huzatok havonta.
Jó is az.:)
Csak nálam az ablak 2 méter magas és 2,5 méter széles. Én meg a magam alig több mint másfél méterével az ablakpárkányon egyensúlyozok, fél kézzel kapaszkodom, fél kézzel emelem le a függönyt, aminek a tartója még vagy 25-30 centivel a 2 méter magas ablak felett van.
Már huszonévesen sem ez volt a kedvenc foglalatosságom.:)
Most meg, mióta megvénültem, nem vagyok hajlandó kockáztatni a testi épségemet.
Ahogy telik az idő, óvatossabbá válik az ember lánya.
Jesszus...én ha függönyt mosok, meg kell szerveznem, hogy összecsődüljön a család, segíteni levenni, aztán délután visszarakni őket. Ezért ugyancsak ritkán szánom rá magam.
Ágytakaróm nincs is.:)))
Fene tudja, az én farmereim 2-3 felvétel után lesznek kényelmesek. Addig merevek és szűkek. Dehogy mosom ki őket!:)
Amúgy fogalmam nincs, milyen időközönként mosom a farmereket. Van vagy 6 darab, (alapöltözékem), a csuda tudja számontartani, melyik hányszor volt rajtam.
Inkább kopjon ki,és vegyek másikat,mint hogy esetleg büdös ruhában járjak :)
Farmert 2-3 felvétel után mosok,felsőket 1-2 után,de jellemzőbb hogy este megy a szennyesbe.Ágyneműt havonta 1-szer,de én nem nagyon izzadok.Gyereknek két hetente.Törölközők hetente.
Ágyneműt 2 hetente, a felső-és alsóruházatot 1 napi használat után mosom. A farmert is. Kb. 2 évig tart nálunk ennek ellenére a farmer.
Az ágytakarókat, meg függönyöket is kéthetente mosom. Ezért inkább ne hallgassatok rám, lehet mosásmániás vagyok :-)
A naponta használt pólók, felsőruházatot elég egy gyors mosásra, 30-40 fokra bedobni. A farmert egy normáli, hosszabb mosásra szoktam betenni.
Ágyneműt szintén 2 hét után mosom.
Ágyneműt havonta kétszer mosok. Nagyon elfoglaltnak kell lennem, ha csak egyszer mosnám... Mondjuk én éjjel nem izzadok. Aki verejtékezik álmában, annak javasolt hetente kimosni. A törölközőket is hetente kétszer cserélem.
A ruhákkal úgy vagyok, hogy a pulcsikat szagolom. Ha nem büdös, akkor a második viselet után is kimosom. Ha esetleg koszos lesz, vagy izzadt, vagy akármi, akkor az első viselet után.
Póló, trikó, body, fehérneműk egyértelműen egyszer hordható ruhadarab, megy a gépbe.
Nadrágokat, leginkább a farmert akkor mosom, ha koszos, de azért azt általában (ha nincs esős, saras, idő) 3-4 viselet után kimosom.
Mennyire baj ha a farmert és és a többi ruhát egy napi használat után kimosom?
Azt mondták,hogy előbb utóbb a sok mosástól kikopik és tönkremegy.És,hogy elég lenne pár használat után mosni.
Szerintetek?Gépben mosnák.
És,hogy az ágyneműt is elég havi 1 szer mosni