Mogyorós fánk recept
A Mogyorós fánk hozzávalói:HOZZÁVALÓK 20-25 DARABHOZ:
50 dkg liszt + nyújtáshoz |
5 dkg darált mogyoró |
csipet só
5 dkg puha vaj/margarin |
2 dl tej |
6 dkg cukor
4 dkg friss élesztő |
2 tojás + 1 tojás a kenéshez
15 dkg mogyorókrém |
olaj a sütéshez
A díszítéshez:
15 dkg tejcsokoládé |
3-4 dkg aprított mogyoró
A Mogyorós fánk elkészítési módja:
1. A tésztához egy keverőtálba tesszük a lisztet, darált mogyorót, sót, puha vajat/margarint. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a tojásokkal együtt a lisztes részhez adjuk. Sima, lágy tésztává dagasztjuk, letakarva 30-35 percig kelesztjük. 2. A megkelt tésztát kissé átdolgozzuk, majd lisztezett munkalapon 1 cm vastagra nyújtjuk. 3-4 cm átmérőjű pohárral vagy kiszúróval kiszaggatjuk (páros számú korong legyen). 3. Minden második korongot megkenünk a felvert tojással, a tojásos korongok közepére egy-egy teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk. Befedjük egy nem lekent koronggal, a széleit kissé lenyomkodjuk, hogy jól összetapadjanak. 4. A fánkokat konyharuhával letakarva 15-20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. 5. Amikor kihűltek, vízgőz fölött/mikróban megolvasztott tejcsokoládéba mártjuk őket. Mielőtt megköt a csokoládé, megszórjuk az aprított mogyoróval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 21. 20:46
A mogyorós fánk elkészítési módja és hozzávalói.