Moderna oltás után teherbeesés? (tudásbázis)
Én már az oltások előtt se vállaltam volna, mióta ez az egész elindult, nálunk lekerült a terhesség téma az asztalról. Lehet, hogy véglegesen, nem tudom. Végülis két gyerekünk már van, szóval nekünk nem olyan nehéz ez a döntés, mint annak, akik épp kicsúszik a korból, vagy nagyon akar és még nincs.
De ha nem lenne, akkor is várnék most még nem kettő, de 6-7-10 hónapot is a gyerekvállalással.
Senki sem tudja. Ráadásul a Moderna mRNS oltás, vagyis a legújabb technológia, amellyel eddig nem oltottak, csak tesztek voltak. Valószínűleg nem lenne semmi baj, mivel a leggyorsabban "kiürülő" anyag is. Miután "megtanította" a szervezetedet a vírus legyőzésére, 48 óra után nincs is benne a szervezetedben kvázi.
Ennek ellenére komoly kockázata lehet mindennek, és erre nem voltak még kutatások, tesztek, amely alapján biztonságos lenne kijelenteni, hogy nem lesz semmi baja a magzatnak.
Én is azt tanácsolnám, hogy védekezzetek továbbra is, ameddig szükséges. Ha véletlenül becsúszna, akkor majd aggódhatsz ezen, de a mai fogamzásgátló módszerek már igen hatékonyak, sőt kmbinálni is lehet őket, amivel szinte teljesen ki tudod zárni egy nem kívánt terhesség kockázatát 2 hónapra.
Bár vágyok gyerekre,oltás előtt tuti teszteltem volna,hogy nem vagyok terhes,utána meg vigyáztam volna.
Nem kockáztatnék,nem akarnék én az egyik kísérleti alany lenni,hogy vajon épen születik-e a gyerek.Vagy ha később derül ku,hogy pl autista,vagy kialakul nála valami gyerekkori rák...sosem ismerné el senki az oltás felelősségét ebben.
De minek fordul meg ilyen bárki fejében is? Milyen nő az, aki kockáztatná a gyermeke egészségét oroszrulettet játszva, vagy beteg lesz, vagy nem?
Nem is értem.
Kibírok többet is, aktívan védekezünk.
Ettől még megfordult a fejemben.
Ne csússzon be. 2 hónapig csak lehet vigyázni ha egyszer senki nem tudja neked biztosra megmondani.
Nyilván nem mondaná azt senki h vetesd el, nem hinném h baja lenne. De 2 hónapot inkább kibírnék.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi az esélye az első havi fog.tabletta elfogyása utáni teherbeesésnek?
- Esemény utáni tabletta milyen hatással van a későbbi teherbeesésre ill. terhességre?
- Igaz, hogy a menstruáció után 1-2 napig nem vagy fogamzóképes és kisebb a teherbeesés esélye?
- Halasztani kell a teherbeesést oltás után?
- Moderna oltás után karfájás
- Oltás után teherbeesés