Mivel jár egy kéménybéléscsere? (tudásbázis)
kosszal és sok pénzzel....nomeg sok idegeskedéssel,mert mindíg kitalálnak valamit,hogy plusz lóvét szedjenek be....sajna,ez tapasztalat.4 emeletes ház 3.emeleti lakásban béleltettem.Igaz,a lakás belmagassága 4 m.volt,de a negyedik szint ráépítés volt,annak 2,800 volt a belmagassága.Hozzászámaova a padlás magasságát,legyen ez is 4 méter...nincs annyi,de legyen.
Mit gondoltok hány méter béléscső kellett?????
Ne számoljátok.....28 (!)
Úgy látszik akkor ez nem egyedi eset.Képzeljétek én is így jártam.Jött a kéményseprő,de már a kapuban kérdzte a nevünket a pontos címet....stb stb,aztán mondta,hogy x ezer forint,én meg megkérdeztem:te most viccelsz?Meg sem nézed?
Természetesen eszem ágában nem volt kifizetni a számlát,amit már ki is töltött.
És még ő volt felháborodva!Hogy nincs ideje minden egyes kéményt megnézni(lecseszős hangvételbe)
Erre én is bepöccentem,és elküldtem,hogy jöjjön vissza akkor ha lesz ideje!
Hozzánk évente 2x jönnek a kéményt ellenőrizni. A legutóbbi alkalommal az ősszel egy általam még nem látott kéményseprő csöngetett. Lementem, már nyújtotta is a papírt, hogy írjam alá és mondta a fizetendő összeget. Erre azért beinvitáltam és megkértem, hogy ugyan már legyen szíves ellenőrizni a kéményt...
Felháborítónak tartom az ilyen eljárást!
Ancika!
A koszt illetően,minden ilyen jellegű munka valamennyi kosszal jár természetesen:)
Azt még szeretném megemlíteni,hogy talán szerencsésebb voltam abból a szempontból,hogy a kémények visszalettek bontva és így kivűlről lett a béléscső berakva a kéményekbe.De a benti kis szellőző ajtóknál(vagy minek hívják?)nem potyogott le csak kevés por és malterdarabok.Korom nem volt!
Ancika!
Nálunk múlt nyáron volt hasonló akció,igaz a kéményekben nem volt bélés ezért tetettünk.
Ráadásul új kéményt is kellett csináltatni.
Nálunk nem volt korom mivel gázkonvektorok vannak a lakásban...vegyestüzelésű kémény valószínű nagyobb kosszal jár.
A teljes költség anyaggal munkadíjjal 30eft volt.
Segítség!!!!!
Mivel jár egy kéménybéléscsere... kedden lesz nálam! Pánik! Pánik! Mennyi kosz? Mi történik??? Ha valakinek van tapasztalata akkor kérem segítsen!
További ajánlott fórumok:
- 50 év felett mivel lehet diétázni, fogyni?
- Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van?
- Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik?
- Epeműtét után van valakinek panasza: Hasmenés? Hányás? Görcs? Ha igen mivel előzitek meg?
- Ha egy férfi, mivel nem oldható meg, hogy kettesben maradjatok, megcsókol úgy, hogy a felesége ugyanabban a teremben van...?
- Kötelező a kéménybélelés?