Mivel helyettesítsem? (beszélgetés)
Cukor helyett, nyírfa cukrot használok.
A lisztet meg egyszerűen csak kivontam az étkezésemből, mert nem találtam olyat amivel helyettesíthetném. :/
én édesítésre gyümölcsöket használok, főleg asztalt gyümölcsöket, sütikbe. (kávéba, teába nem teszek semmit)
liszt helyett pedig kókuszreszelék, darált mandula, lenmag, szezámmag
cukrot mézzel, amúgy is azt kellen enni helyette
a liszt meg attól füg miben, ott nézd meg a "pelaoitizmus" tanait, nagyon finom amúgy amit főznek
Cukor helyett eritrit vagy nyírfacukor. A liszt ennél bonyolultabb kérdés, zsömlét pl. nyílgyökérlisztből sütök, palacsintát leginkább gesztenyelisztből vagy kókuszlisztből. Komoly szakirodalmat találsz a neten, ajánlom Posta Renáta könyveit, vagy a paleodieta.hu-t, pocak panna blogját is megtalálod a neten. Kísérletezz, mert ami másnak jó az neked nem biztos, hogy bejön. Én pl. nem szeretem a barna rizslisztet, el is bénázom általában, más meg remek palacsintát süt belőle.
Sütikhez általában mákliszt, dió, mogyoróliszt, muffinokhoz szezám mag és lenmag liszt is jó.
Egy ideje nem eszem cukrot és lisztet, viszont sok ételben szükséges lenne így ezeket szeretném valamivel pótolni.
A cukor helyettesítők ízében utóízt érzek nem találtam még olyat ami hasonlít ízben úgymond a cukorra. A lisztet is szeretném pótolni de, nem igazán tudom meik liszt lenne a legjobb.
Nektek mi vált be? Mit ajánlanátok? :)
További ajánlott fórumok:
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- A kenyérről/tésztáról leszokni, olcsón... Hogyan? Mivel helyettesítsek?
- Szeretném a kenyeret kiiktatni az étkezésből, de imádom. Mivel lehetne helyettesíteni?
- Ha nincs a habfixálóm mivel helyettesíthetem?
- Gabonafélék, avagy mivel helyettesítsük a fehér lisztet
- 13 napos diéta: Mit mivel lehet helyettesíteni?