Miután tejet iszok, a hasam nagyon felpuffad, és kicsit fájni is kezd a gyomrom.Mitől lehet? (tudásbázis)
Barátom is laktózérzékeny volt! Neki rendbehozta természetgyógyész azt tudom.Valahogy úgy mondta hogyha csak kevesebb van a bélbolyhokból(asszem abból) akkor rendbehozható de ha egyáltalán nincs akkor sajnos nem fogyaszthat többet bizonyos ételeket és annyi!
Szerintem te is keress egy jó természetgyógyászt!
Ő egyébként nagyon kikészült mindig a tejtől! Gorcsölt a hasa meg ilyenek. És most tök jól van :)
nálam is előfordul alkalmanként ha a teheneket vágóra hajtják...és pár nap esetleg 1-2 hét kimarad a fogyasztásból,fepuffad,nyekereg jobbra s bal,seprű nélkül is közlekedhetnék...ztán másnap mert jön zis...visszaáll a szerkezet
prsze lehet allegória is...v rossz min tejet iszol v túl zsíros a cucc
A laktózérzékenység nem betegség, hanem adottság.
Vannak népek, akik nem fogyasztottak tejet és így még nem tudott a szervezet alkalmazkodni hozzá. Nem tudjuk kik voltak az elődeink és mihez alkalmazkodott már az ő szervezetük és mi mit örököltünk :(
A felnőttek nagy részéből hiányzik a laktáz enzim,ami lebontaná.
A világ nagy részén nem fogyasztanak tejet.
Az evolúció malmai pedig lassan forognak...de állítólag ahogy egyre többen isszák, a szervezet alkalmazkodni fog hozzá. Ki tudja mennyi idő kell hozzá? 100 vagy 10 000 év? :(
A te korodban én sem tudtam meginni, csak édesen.
Kakaós kávétól nem volt bajom.
Nusi!
Nekem is ilyen gondom van. Én már évek óta nem iszok tejet. A kávémba pedig szója tejitalport teszek, ettől semmi gondom. Bár most egy tisztitókúrát csinálok, úgyhogy, most még tejtermékeket sem eszem. Nehéz elhinni, de tényleg nem kell a szervezetemnek.
Ugy hangzik, mintha laktoz intoleranciad lenne. A nepesseg egy reszenel a tejcukrot (laktozt) lebonto enzim szintje a felnott kor fele lecsokken. Ezert nem tudjak lebontani a laktozt, melyet igy a belben lako bakteriumok bontanak le, ez gazkepzodessel jar :).
Szoval lehet, hogy gyerekkent semmi gondod nincs a tejjel, de tini vagy fiatal felnott korban lesz. A feherjehez nincs koze ennek a dolognak. lehet tejfeherje erzekenyseg, de az nagyon ritka. Probald meg a laktoz mentes tejet, szupermarketekben lehet kapni. Altalaban kis mennyisegu tejcukrot (kb 1 dl tejnek megfelelot) meg ilyenkor is le tud bontani a szervezet.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: tejérzékeny lehetsz, ki kéne vizsgáltatnod, vagy ne igyál tejet!
Van szója- és rizs-tej is ha nagyon szeretnél tejet inni!
tejfehérje vagy tejcukorérzékenység
nem kéne más állat anyatejével táőlálkoznod, semmi szükséged rá
További ajánlott fórumok:
- Nagyon fáj a gyomrom...mivel enyhíthetném?gyógyszer... akár házi praktika...Tanácsokat várok!!!!
- 5 hetes kismami vagyok esténként nagyon felpuffad a hasam normális ez?
- Nagyon fáj a gyomrom, égető fájdalommal, de hányinger nincs, mit tegyek?
- Klacid gyógyszert szedek, nagyon fáj tőle a gyomrom. Van valakinek ilyen tapasztalata?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Ha reggel felkelek nagyon rossz a gyomrom, mindig hányingerem van..nagyon rossz érzés! Mit egyek/igyak, hogy ez ne legyen így?