Mitől lesz olyan a fánk belseje, mint amit a pékségek árulnak? (tudásbázis kérdés)
6. Pan Dóra
2013. febr. 24. 12:10
Szerintem nem élesztőt használnak, hanem valami "puffasztót" a kelt tésztákhoz. Amennyi félét csinálnak idejük sem lenne rendesen megkeleszteni a tésztákat :)
5. mmacus (válaszként erre: 2. - Bársonyfüles)
2013. febr. 23. 13:48
Hólyagosra dagasztod, elég ideig keleszted, ja és lehetőleg ne legyen hideg egyik alapanyag sem. Meg kissé lágyabb legyen a tészta, mint más kelt tészták.
4. miccer
2013. febr. 23. 13:41
Elvileg az élesztőtől, és attól, ha az olajba rakás után fedővel lefeded, majd ha az egyik oldal megsült, megfordítod, a másik felénél már nem kell a fedő. Mi legalábbis így szoktuk, de gyakorlat és szerencse kérdése is, szerintem. :)
3. 1b2d7e91c0 (válaszként erre: 2. - Bársonyfüles)
2013. febr. 23. 13:35
A titkos adalékanyagoktól:( Szerintem a tiéd ezerszer jobb!:)
2. Bársonyfüles
2013. febr. 23. 13:14
...fánk belseje,mint amit a pékségek árulnak? Magas,puha és nem kalácsszerű! Mi a titka?
1. Bársonyfüles
2013. febr. 23. 13:13
Mitől lesz olyan a ....
További ajánlott fórumok:
- Bébisamponokat miért árulnak káros összetevőkkel?
- Olyan cipőbe, aminek a belseje valódi bőr, belebüdösödhet az ember lába? Vagy csak a műbőrbe?
- Hogyan lehet leszedni a wc ülőke belsejéről a sárgaságot?
- Véletlenül megégett 1 kifli a mikróban. A belseje takarítás után is sárga maradt. Valaki tud jó módszert, hogy mitől lesz ismét fehér?
- Mennyibe kerül az update pékségekben a zöld gumiszalag?
- Megsérült a fagylaltkészítő gépem belseje (az a szürke rész), vigyem vissza (garanciális) vagy így is csinálhatom a fagyit, nem lesz bajunk?