Mitől görcsölhet a lábam és a kezem? (tudásbázis)
A végtagok izomgörcseit okozhatjak peripherias keringési elégtelenség is, amit okozhat arteria szűkület. Mivel nem specifikálható hogy alsó vagy felső végtagon van e jellemzően izomgörcs, ezt nehéz megmondani....lehet hogy neurológiai a góc, de lehet hogy angiológiai.
Ha járás közben éri a panaszt akkor viszont visszérbetegség tipikus tünete. Sok sok folyadék fogyasztásával, lábizom tornáztatásával könnyen orvosolható.
Na megjöttem, elszaladtam háziorvoshoz, csak most másikhoz mentem be.
Mondta, hogy magnézium hiány. Hiába kaptam magnéziumot, kell egy kis idő, amíg beépül a szervezetembe. Ráadásul ciklus előtt vagyok, és ilyenkor több kellene.
de megnyugtatott, hogy nem azt mondta, hogy feküdjek, és kész :D
Nem mindegy milyen adagban kap valaki magnesiumot. Az adagolás a kulcsa mindennek.. :)
Mérgezést szinte ki is lehet zárni. Ha megvolt a tetanusz injectio akkor más lehet a ludas. Azt sem írta milyen jellegű a görcs....ez is fontos.. :)
Esetleg megpróbálkozhat papaverinnel (no-spa vagy meristin) mint görcsoldó.
Távgyógyítással lehet próbálkozni, de nem érdemes. A legjobb, ha elmegy szakorvoshoz (én SBO-ra mennék-onnan úgyis továbbirányítják talán belgyóra??) úgyis kiderül.
Differenciáldiagnosztikához sok mindent ismerni kell.
A háziorvosi ügyelettel az a baj, hogy nem adhat beutalót. A kérdés az, hogy milyen szakrendelésre kéne elmenni.
Myrthil kérdezzem meg keresztanyámat? Ő orvos, hátha tud valami okosat mondani.
Voltam dokinál.
kaptam gyógyszert, és elküldött haza, hogy pihenjek.
Máskor is volt már magnézium hiányom, de az másnapra mindig elmúlt :(
Sajnos nem tudom , hogy mitől görcsölhet a lábad, illetve a kezed!
Mindenképpen fordulj orvoshoz a lehető leghamarabb!
Múlt héten szögbe léptem.
3 napja folyamatosan görcsöl vagy az egyik vagy a másik vádlim, illetve a kezem és a lábfejem bizsereg. Voltam orvosnál, kaptam tetanuszt és magnéziumot, majd elküldtek, hogy feküdjek, de a tünetek nem múltak.
Mitől lehet még?
További ajánlott fórumok:
- Mitől dagadhat be folyton mindkét lábam?
- 36. hétben vagyok, nagyon nagyon dagad a kezem és a lábam és nagyon fáj. Lehet ezt valahogy enyhíteni?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- Miért görcsöl éjjel be a kezem vagy a lábam?
- Ha hígabbra csinálom a tápszert, hogy ne legyen szorulásos, attól görcsölhet a hasa a babának?
- Milyen betegség lehet, ha kezem lábam ujjaimat mintha apró tüzes tűkkel szurkálnák?