Mitől függ, hogy valaki fogy vagy hízik a szoptatás alatt? (beszélgetés)
Szerintem a genetika és az életmód együttese határozza ezt meg. Mindkét terhességemet 58kg-val kezdtem, elsőnél farkasétvágyam volt, mindig éhes voltam és ettem is, amit megkívántam, lettem is a végére 80kg. Megszültem, szoptattam igény szerint, az étvágyam visszatért a terhesség előtti normális mederbe és 1 év alatt újra 58kg voltam. Rendszeresen ettem, sokat ittam a szoptatás miatt, elláttam a háztartást, napi 1-2 óra séta tuti meg volt.
Másodiknál szintén 58kg-ról indultam, de szinte az egész terhességet végighánytam, nem sokféle ételt tűrt meg a kisasszony...70kg voltam szüléskor.
Ugyanúgy igény szerint szoptattam, ettem mindent, sétáltunk és ugyanúgy lement 1 év alatt a felszedett súly.
Bezzeg mikor visszamentem dolgozni és megváltozott a vezetőség, az ideg leszedett még rólam 5-6kg-ot, amit azóta sem tudtam visszahízni. Pedig nincs diéta, én főzök, mindenevő vagyok, imádom az édességet is. Sütni és enni is.
Több cikk is található, ha rákeresel, Itt az első.
Úgy tudom, valamilyen hormon megléte is szabályozza a szoptatáskori fogyást.
Attól függ, hogy mennyit eszel. Maga a szoptatás nem fogyaszt, ha belegondolsz, hogy mennyi gramm távozik belőled, és annak nagy része víz.
Ha többet eszel, mint terhesség előtt hízni fogsz, ha kevesebbet, akkor fogyni. Ha ugyanannyit, de sokkal aktívabb vagy a baba miatt, akkor szintén fogysz. De ha előtte egy fizikailag aktív munkád volt, akkor hiába eszed ugyanazt, mégis hízol.
Én mondjuk brutálisan fogytam, mondta is mindenki, csak éppen a családomon kívül senki nem tudta, hogy szinte semmit nem eszem, mert állandóan sík ideg vagyok a gyereksírástól :). Mikor már napi fél kilót fogytam, akkor anyám képes volt ott ülni nálam, míg meg nem eszem az ebédet. Persze végül megettem, hogy elmenjen már :DDDDD
Kismamáktól hallom illetve látom azt, hogy szoptatás alatt vagy szed magára vagy lényegében teljesen elfogy . Az okra lennék kíváncsi hogy ez mitől függ, ki hogy látja vagy tud bármit a jelenségről :)
Teljesen genetikai ? Vagy életmódfüggő ? Mire érdemes figyelni ?
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Menstruálhat-e a nő szoptatás alatt?
- Pelenkázás, szoptatás kirándulás alatt - Te hogyan oldod meg?
- Szoptatás alatti étrend! Fogyjunk együtt!
- Fogyókúra kisgyermek mellett, szoptatás alatt