Mit tudnátok ajánlani a három hónapos babám száraz bőrére? (tudásbázis)
Szia, az én lanyom is most 3 hónapos, kezdettől fogva szaraz volt a bőre, probaltunk mindent, még a mososzert is lecsereltem amivel a ruhait mostam, nem e amiatt,,,,
Egy dolog valt be: la roche - lipikar baume ap.
Gyogyszertarban aruljak, nem olcso, de csodat tesz. 2 hetekenjuk, mar szepen rendbe jott, csak a karja es a laba kulső fele szaraz kicsit, mar csak azt kenem. De nem csak furdeskor, hanem minden pelenkazasnal vekonyan....
Csak egyet tudok érteni marcsika0123-mal, Johnsons termékeket ne!!! Mi is a gyógyszertárból kaptuk a megoldást: most próbáltuk ki a Ceumed Babyt a patikus bíztatására. Jó zsíros krém, látszik hogy van benne anyag, de szépen felszívódott. Nekünk ez jobban bevált, mint eddig bármi más!
Nekünk is ezt ajánlotta a doki hogy ezt a gyógyszertári fürdető krémet használjuk mint testápolót és bevált.
Angliaban sima, mezei olivaolajat ajanlottak. Eloszor ketelkedtem de bevalt :D
Száraz bőrre nagyon jó az afrikai fekete szappan és a kókuszzsír, sheavaj, mind természetes alapanyagú!
Mi a gyógyszertári fürdetőkrémet használjuk. Fürdés előtt napraforgó olajjal bekenem, utána a fürdetőkrémmel, és úgy fürdetem. Nemrég fogyott el a gyógyszertárban vásárolt napraforgó olaj, és azt mondta a gyógyszertáros, hogy rendes napraforgó olajjal is kenhetem, mert a gyógyszertári ugyanaz. Azt mondta hogy vénusz napraforgóolajat használjak. Annyi a különbség, hogy a gyógyszertári 1 dl olyan 2-300 forint körül van. És fürdés után van gyógyszertári testápolónk, azzal kenem be a bőrét. Szerintem a popsikenőcs nem jó ilyesmire, mert az még jobban szárítja a bőrt.
Mi fürdéshez és fürdés után testápolóként is gyógyszertári fürdetőt használunk. Johnson's termékek kizárva!!! Azt mondta a dokink és a védőnő is, hogy ezeket ne használjuk, ha jót akarunk. Kb 2 hetes koráig a kisfiunk bőre száraz volt (de ez természetes), akkor gyógyszertári napraforgó olajjal átitatott vattapamaccsal kb naponta 2-3 alkalommal bekentem a pici bőrét. Nagyon szépen, kb 3 nap alatt rendbehozta. Én ezt tudnám Neked ajánlani.
Az en 3 es fel eves lanykamnak is borzaszto szaraz a bore szuletese ota. Sokmindent probaltunk. Par honapos koraban a dokink ajanlotta, h olivaolajjal masszirozzuk at a kis testet es utana furdes. Bevalt!!! Ilyenkor telen neki meg a furdes is tilos, csak tusolhat. De ugye ez nalatok meg nem lehetseges.
Szep estet!
Mi C vitaminos gyógyszertári ápolókrémet használunk, doktornéni írja fel! Szeretjük, bevált.
Jelenleg gyógyszertári fürdetőt használok.Minden fürdés után tiszta vízzel leöblítem a kis testét,pont emiatt.
Ja és sok anyuka úgy fürdeti a csecsemőjét, hogy a fürdővizet nem öblíti le a bőréről. Azt le kell öblíteni tiszta vízzel.
Szerintem ki kéne elemezni, hogyan fürdeted a babádat és mivel. Ha a fürdővízbe bekerül babafürdető és azt nem öblíted le a baba bőréről, az is kiszáríthatja.
Babaolajos mosdatás, az olajat a végén nem kell lemosni, azzal együtt felitatgatni a bőrét. Ha tartósan száraz a bőre, akkor kivizsgálás. Pajzsmirigy gondok okozhatnak bőrszárazságot.
Én a fürdető kenőcsöt (Unguentum hydrophil nonoionicum) használom. Annak idején a kórházban ajánlották a nővérkék. Nagyon szép tőle a bőrük. Fürdetni sosem fürdettem vele, de testáploónak nagyon bevált. :)
Legelőször is,első lépésben,bucira kell puszilni...Utána jöhet a krém...:)
Babé száraz bőrre való krém,mi ezt használtuk a kislányomnak kiskorában,mert a gyógyszertári krémek sem "használtak" a bőrének.
Kókusz-zsírt! Az természetes, és nagyon finom!
Tudom, nem kisütni akarod!:) De meglátod, milyen lágy lesz tőle a bőre.
kentem én a sima gyógyszertári popsikrémmel...de nem használt!
mert amit a bőrgyógyász írt fel az sem használt!most vissza kellene menni hozzá...
sima gyógyszertári popsikrém... vagy gyógyszertári A-vitaminos testápoló vagy Sudocream, a neugronorman nekünk lemarta a picur bőrét.
A dokinéni írja fel. Cremor Aquosus. :)
Már sok mindent kipróbáltam,de nem javult a bőre.
Három hónapos babám bőre nagyon száraz.Van valakinek valami ami bevált?
További ajánlott fórumok: