Mit tennétek, ha kiderülne a párotokról, hogy titokban iszik? Kedves, normális, semmi rosszat nem tudok rá mondani (beszélgetős fórum)
A pia nálam nem fér bele, volt alkoholista a családomban, nálam ez válóok. Rossz tapasztalat miatt.
Hál Istennek férjem még nálam is jobban "ugrik" a piára, neki is van rossz tapasztalata családjából, baráti köréből.
A férjed alkoholista. Most írtad le, hogy aznap nem ivott, és remegett a keze ! Ez elvonási tünet !
Beszélgess el vele erről minden apróságért boltba járásról is ! Biztos akkor is vesz alkoholt, és mielőtt hazaér, megissza. Én még arra is képes lennék, hogy utána mennék, és megfigyelném, mit vesz, és mit csinál, mikor kijön a boltból. Persze, ne vegyen észre.
Ülj le vele, és beszéljetek ! Ha így marad minden, látom előre a szomorú sorsodat.
Mint tudjuk, mindig nagyobb alkohol mennyiség kell ugyanannak az érzésnek a kiváltásához.( Vagy egyre töményebb ital.)
Nem hiszem, hogy kedves, normális pasi ne lenne ital nélkül.
Nálunk zéró tolerancia van alkoholra, mert láttuk, végigéltük, hogy mire képes. Volt miből tanulni.
Lehet, hogy te még nem értél a tanulási folyamat végére. Beszéljetek róla, mit hajlandó tenni a kapcsolatért. Ha csak ígér és nem tudja betartani, akkor már te kevés vagy a helyzet megjavításáért. Orvosi segítség, de csakis önkéntes alapon.
Az egyik betegsége biztos, hogy a zugivás. Mondhatjuk úgy is, az alkoholizmus előszobájában van ez a "jóember".
Hát, én a Fórumnyitó helyében nem pazarolnám rá a időmet, hanem lezárnám a zugivóval a kapcsolatot.
Semmi értelme a fórumnak.
Te sem vagy különb a piás párodnál, ha nincs annyi eszed, hogy felfogd, semennyit nem lehet vezetni ittasan. Az utcáról a kertbe nem állok be, ha már ittam.
Piaszag zavar. Igaz,nem erős, de van.
Bujkálás, hazugság zavar.
Konkrétan mi zavar abban, hogy iszik ?
- a pia ára másra kellene?
- zavar a férjed szaga ?
- nem tudtok közös programot összehozni, nem lehet rá az otthoni melóban számítani, magadra hagy?
- esetleg mások előtt szégyelled ?
Pont ugyanaz történhet 1-2 km alatt, mint többen.
Nincs olyan, hogy kénytelen. Menjen gyalog, vagy tömegközlekedéssel. Szánalmas, ahogy az emberek megmagyarázzák, miért vezetnek ittasan...
Te most megoldást szeretnél, vagy csak beszélgetni? Mert eddig mindig javaslatra volt két ellenérved.
Ha szereted, elé állsz, és elmondod, hogy nem oké. Segítesz, mellett vagy. Ha nem akar változtatni, nem tehetsz mást, mint hogy szakítasz. Az ő élete, az ő döntése. Neked nem kell miatta tönkre menned.
De azt én sem értem, miféle kapcsolat az, ahol erről nem lehet nyíltan beszélni.
Már arra is gondolok ,hogy az alkohol is hozzájárult, hogy a betegsége felerősödjön.
Mikor láttam,hogy remegett a keze. Gyógyszerre gondoltam,hogy attól lehet. Aznap nem fogyasztott semmit, utólag belegondolva, az lehetett az oka.
Boldogzokni jól mondja,,állj oda,,talán ne akkor amikor ivott.
Ha tagad, megmondanám hogy felesleges,,nem vádaskodni akarsz hanem megoldást a problémára.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha kiderülne, daganatod van?
- Elvetetnéd, ha még időben kiderülne hogy súlyosan beteg a babád?
- Mit tennétek, ha az összes nektek tetsző pasiról kiderülne, hogy van párja?
- Mit tennél, ha kiderülne, hogy a párod csajozik a neten?
- Elvetetnétek a gyermeket, ha kiderülne hogy fogyatékkal élő lenne?
- Mit tennél, ha kiderülne, hogy a 15 éves lányod néha hánytatja magát fogyás céljából?