Mit tennétek, ha a gyereketeket ilyen ügy miatt szekálnák? (beszélgetés)
Nekem sem tűnik nagy dolognak. Én biztos továbbléptem volna, elkönyveltem volna, hogy kissé zavart gyerek az illető, ráadásul a neveltetésével is gondok vannak. Csakhogy nem vagyunk egyformák.
Én most is azt mondom, ha így áll a dolog, el kell menni a sértett félhez (uramteremtőm, 8 év után? eddig kellett volna!)és bocsánatot kérni. Egy csokor virággal esetleg. Nincs az az (intelligens?) felnőtt, akinek ez nem elég.
Nekem ez nagyon kamunak tűnik...bolhából elefántot csinálnak,elolvastam a Lola névvel fémjelzett topikot,elég furcsa,hogy 8 év után felnőtt emberek még mindig ezzel foglalkoznak...pedig nem gyilkos az illető,mint ahogy már valaki itt megírta
Tehát Andersen,vagy egy kamu-sztoriról van szó,vagy mindkét fél elmebeteg
Nem egészséges, azért nem gondolom, csak azt, hogy lehet, hogy így nevelték: mindig el lett nézve a családban, ha megsértődött, túl sokat foglalkozott valaki a lelkivilágával otthon, ezért ő elvárja a külvilágtól is. CSak a külvilág már úgy kezeli mint más hétköznapi egyént, és ez persze, hogy rosszul esik neki.
De csak belülről indulhat a dolog, egyedül kell elhatároznia, hogy megváltozik. Ez nagyon nehéz lépés, de később sok haszna lesz belőle
Van egy mondás: egyes emberek ereje más emberek gyengeségében rejlik.
Vannak helyzetek, amikor szembe kell nézni a tettekkel; a mumusokkal; ha úgy tetszik: neki kell menni fejjel.
Aki fél a víztől, tanuljon meg úszni!!
úgy akarta felvenni a hasonló sorsú családdal a kapcsolatot, hogy az asszonyt lekurvázta?
ne haragudj,de ezt nem hiszem el.
lehet,hogy utólag így magyarázta kétségbeesésében, de az első szándéka tuti nem ez volt a levéllel
Na igen, így is fogalmazhattam volna...de nem tudom, hogy nem rontana-e mégjobban azon, hogy ennyire a kis problémáival van elfoglalva, még jobban felnagyítaná őket.
Valami olyan kell, ami kirázza ebből a mindenen felkapom a vizet, öngyilkos leszek-hangulatból
Plusz még hozzáfűzném, hogy amiatt amit az élet egyébként is kiszabott rá, nem kellene elvárni mindenkitől, hogy mindenért pardon csak mert ő ilyen szerencsétlen körülmények közé született.
Szóval kiírt bizonyos fórumokat és nekem úgy tűnik, hogy nagyon érzékeny, sértődékeny emberkéről van szó, ezzel az életben nem sokra megy, mert nem várhatja majd el mindenkitől, hogy simogassák a mimózalelkét. Sajnos farkastörvények vannak, ideje rájönnie, hogy az életben csak 50% az amit kaptunk, jó vagy rossz legyen az, a többiért igenis, hogy meg kell dolgozni, és lehet egy rossz kezdetből is jó vég:)
Köszi:), megnéztem a fórumot, mert előtte is kerestem, valaki már mondta a nevét, csak rosszul tettem a keresőbe és nem találtam semmit
Na most kiderült, hogy végülis soha nem kért elnézést "egyenes adásban" szóval akkor kedves Andersen, hiába is védenéd, mindenkinek szembe kell néznie a mumusaival, amíg nem kér elnézést Lola, addig nem lesz nyugta...Ez egy lecke az élettől, és kíváncsi leszek, hogy bírkózik meg vele, de melegen ajánlanám, hogy írjon tényleg egy levelet, még akkor is, ha a szülők már nem is emlékeznek rá.
Mert különben szánja bánja, de ez a bocsánatkérés nem történt meg. Már csak jólneveltségből is, tudom egy 11 éves lány ilyen lelkiállapotban bizti sok furát összehordott, de pont EZ lehet egy jó pont a számára, hogy ha még elnézést is kér, bármilyen ciki is, ők meg fognak neki bocsátani:)
Itt van az illető szájából...nem hiszem, hogy egy családnak amibe elvileg felnőttek is vannak tudna egí 12 éves olyat írni, hogy mindenki megborul.
Kivéve persze ha az adott felnőttek olyan retardáltak, hogy ezt nem tudják kezelni és 8 év után is ezzel cseszegetik.
További ajánlott fórumok:
- Mit szólnátok, ha gyereketek közölné: a saját neméhez vonzódik.
- Mit szólnátok, tennétek ha olyan oviba járna a gyereketek ahol nincs se karácsonyi ünnepség, se anyák napja?
- Ti mit tennétek ha a gyereketek avval jönne haza az iskolából, hogy megtépte egy (kissebbségi ) lány?
- Mi tennétek, ha elfordulna a gyereketek tőletek?
- Mit tennétek, ha gyereketek éjszaka szó nélkül elmenne otthonról....
- Elvinnétek 2 és fél éves gyereketeket egy nagyszabású Mikulás-ünnepélyre(a járvány miatt kérdezem)?