Mit tehetünk, ha a gyerkőc majd 2 évesen is felkel éjszaka? (tudásbázis)
Ja a gyermekem köztünk alundt. Mióta átszoktunk a ritkább szopizásra azóta visszaköltözhettünk a férjemmel a hálószobánkba. Nem egy utsó szempont...
Persze, amikor nyűgösebb van engedmény a köztünk alvásról, vagy a mellettem alvásról, de cici már nincs éjszaka.
Sziasztok!
Én 13-14 hónapos koráig sokszor keltem éjszaka, mert szinte óránként kelt.Már mindent kipróbáltam.Nyugtató fürdő, este a hátát simogattam, próbáltam énekelni neki.Semmi nem jött be, csak a nyugtató cici. A végén már annyira fáradt voltam, hogy én mondtam azt, hogy nem bírom, és most rászokunk a napi 4x-i szopizásra. Az első nap nehézvolt. A második nap még felkelt egyszer-kétszer sirdogált egy kicsit,aztán visszaaludt. A harmadik nap minden ok volt. 15 hónapos koráig ment a napi 4x-i szoptatás, aztán két hét alatt leszoktunk. Mára már csak az esti cici maradt meg. 21h-kor lefektetem és reggel7-8h-ig alszik. Sokkal könnyebb. Ezt az egy szoptatást még én is élvezem. Tudom, hogy a gyerekek mások és mások, de ez rajtad, a gyereken, az elhatározáson,kitartáson múlik, A gyerekemnek nem lett semmi baja. Lelkileg sem viselte meg.
Sziasztok!
Az én keresztfiam is nehezen alszik(2 éves)és amióta a szülei citromfű teát adnak neki lefekvés előtt, azóta végigalussza az éjszakákat.
Örüljünk neki, mert 18 évesen már nem velünk akar majd aludni és nagyon gyorsan elröpül ez a pár év!
Komolyra fordítva: Mi soha nem csináltunk belőle gondot (a kicsi 3,5 éves, most is átjár). Legkésőbb iskolás korára leszokik róla, mert akkor már annyira le lesz terhelve, hogy nem bír éjszaka felkelni. Egyébként meg csodálatosabb dolgot elképzelni sem tudok, mint amikor reggel arra ébredek, hogy a kicsi fiam fölém hajol, mélyen a szemembe néz és azt mondja: Jó reggelt,édesanya! Te vagy a világon a legfontosabb a számomra! - és kapok egy puszit!
Én is visszaviszem,de hiába.Mire újra felébredek,ismét ott van...
És ez a jobbik eset.Mert ha visszaakarom vinni,sokszor felébred:(
Az én lánykám is közel kettő.Szinte minden éjjel felébred.:(Nagyon nehezen altatható vissza.Az első lányom egyéves kora átalussza az éjjeleket.
A kisebbik lányom hajnalba átköltözik a mi ágyunkba.
Az én kicsi fiam is mellettünk alszik, mióta hazajöttünk a kórházból. Egyszerűen nem bírtam, ha nem volt mellettem. Elemi erővel tört rám a félelem, és az igény hogy magamhoz ölöljem, érezzem a kis teste melegét.
Tartok tőle, hogy csapdába estem ezáltal, mert valószínűleg előbb-utóbb kellemetlenné válik az egy-ágyban-alszunk-hárman felállás, de perpillanat nem aggódom ezen. Ő csillapította a szülés utáni depimet azzal, hogy mellettem aludt, én hálás leszek neki ezért és majd kíméletesen oldom meg vele a "költözést".
Valahogy, valamikor...:)
A lánykám hat és fél éves. A mai napig legalább egyszer felébred éjszaka. CSak egy mondat erejéig kell odamenni hozzá, utána visszaalszik. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludta végig az éjszakát. Este ha lefektetem, jóéjtpuszi után, amint elhelyezkedem az ágyamban, rögtön visszahív valamilyen ürüggyel. Szerintem nem szeret egyedül lenni. Reggel oda kell bújni mellé egy kicsit.
Hát ez van. TÜRELEM kell hozzá, még akkor is ha ez néha nagyon fárasztó. Nem lehet tenni ellene semmit, már sok mindent megpróbáltam :-(
Vargaannus, a te kicsid mit csinal mikor ebred? Hogy nyugtatod meg? Szopizik meg? Nalunk is pocsek ejszakak voltak eleinte, aztan bevettuk magunk koze a nagyagyba es rogton nyugalom lett. Kesobb, 4 hosan visszakoltozott szepen a kisagyba, mert mindig attol rettegtem hogy leesik. 1 evesen kapott uj szobat, addig ejjelente 2-3 alkalommal kelt, szopizott es visszaaludt. Miota sajat szobaja van atalussza az ejszakat.
A 8 ebredes azert nagyon sok. En megprobalnam modszeresen leszoktatni az ejszakai cicizesrol, ha szopik meg. Ha ebred, vedd fel, nyugtasd meg, oleld magadhoz, de ne kapjon cicit. 2 baratnom is igy szoktatta le a gyerkocot 1 eves kora korul az ejszakai randalirozasrol. 22 honap utan jar mar nektek is egy kis privat elet!
Ne tegyél semmit ellene. A legnagyobb fiunk akkor hagyta abba az éjszakai átköltözést amikor az öccse megszületett és azt a feladatot kapta, hogy vigyázzon rá, mint "nagyfiú". A középsőnek (mivel mellette volt a bátyja) eszébe sem jutott éjszaka mászkálni. A legkisebb (most 3 éves) szinte minden éjszaka átköltözik hozzánk. Sőt egy éjjeli lámpának világítania kell mind az ő, mind a mi szobánkban, mert kb. 3 hónapja fél a sötétben.
Majd idővel leszokik róla. Akkor amikor majd eléggé elfárad nappal, végig fogja aludni az éjszakákat. Addig is TÜRELEM!
További ajánlott fórumok:
- A 3 hónapos gyermekem éjszaka is 3 óránként felkel szopcsizni. Mivel lehet rászokatni az éjszakai alvásra?
- Két év körüli Gyerkőcöt(még szopizik) rábízhatok 1 éjszaka erejéig a Nagyira?
- Éjszaka hason fekve felkel a kisfiam
- Hogy szoktassam le a 8hós gyerekemet a 2x 3x-i éjszakai felkelésről?
- Ismeretlen személy éjszaka összatörte az autónkat, hatóság kint volt, de semmi eredménye. Mit tehetünk?
- Nyitva hagyhatom egy 17 hónapos gyerkőc mellett éjszakára az ablakot?