ha szeret Téged - ezt majd megtudod - a világ végére is elmegy utánad...fogd a kantárt és gázolj bele nyakig a pocsolyába azaz Te menj előre...a többi már jön magától
Szia,csak vicceltem,ne haragudj rám.Itt előttünk szokott el lovagolni egy srác naponta,majd egyszer rákérdezek már,neki mi a véleménye.Elég régi lovas,bejárta lovon az országot keresztül,kasul,ő biztosan tud valami megoldást,egyébként ez itt aszfaltos út előttünk,és nagyon szeretik a pacik,mert többen vannak,hétvégén jönnek a lovagolni vágyók,és akkor itt poroszkálnak.Ha van infóm,jelentkezem,helló,Jal.
Szia!Én is azt javaslom,hogy ha van rá lehetőség,akkor először otthon próbáld meg fokozatosan a tócsákhoz szoktatni.Mindenképpen úgy kezd,hogy nem űlsz rajta,hanem csak vezeted vagy hagyod hogy megfigyeljen téged amint elhaladsz egy tócsa mellett.A lényeg a türelem és a fokozatos haladás.Az nem baj ha elsőre meg se akarja közelíteni,de ha rájön hogy semmi veszély nem fenyegeti akkor nyugodtan fog reagálni.Sok idő és türelem,és ha legalább tett pár lépést a tócsa felé mindenképpen meg kell dícsérni.Sok sikert nektek:)
Még annyit hozzáfűznék, hogy a hétvégén slaggal megvolt az első fürdés is, tetszett neki, játszott a vízzel, akkkor nem volt semmi baja, tócsát is csináltunk neki.
Egyébként egyedüli paci (shagya szerelemcsikó), most 3 éves, 1 éves kora óta van velem, nem fél semmitól, csak pont ettől :D
Gondoltam már olyanra is, hogy szerezni kellene magunk mellé egy másik lovast, de nincs olyan...
A városban az aszfalton meg mégse lovagolhatok...
Apu (nem ért hozzá) szerint hagyjam, ez sivatagi ló, nem pedig víziló :) Nem fogja megszeretni :)
Azt tudod, hogy miért tart tőle? Lehet valami rossz emléke? Esetleg kérj tanácsot vaspatkótól, lovastanyája van egy vidéki faluban. Biztosan tud segíteni.
szia ! próbáld meg hogy kiöntesz egy vödör vizet egy kis mélyedésbe és elvezeted mellette a lovat sokszor eztán ha ha nem érdekli ülj rá és úgy sétálj el a tócsa mellett amíg meg nem szokja ha már ez sem érdekli nagyobb tócsával előről és szépen lassan megszokja!!!de ez nem fogy menni 1 -2 nap alatt mi a lovardában 2-3 hétig csináltuk mire tudtunk eső után lvagolni a kis drágámmal mostmár át is ugorja a vizes akadályokat az akadálypályán!csak türelem és magabiztosság! ha a lovad megérzi hogy izgulsz egy tapottat sem fog lépni a tócsa közelébe
De sajnos nem közvetlenül az erdő mellett lakunk. Az erdőig el sem jutunk... Ahol tudom, próbálom elkerülni ezeket (x-edik nekifutásra talán sikerül is), de az útszélességűekkel nem tudok mit kezdeni... Próbáltam almával is csalogatni, de nem megy..