Mit tegyek, hogy megadja a pénzem? (beszélgetés)
Pont ezzel az indokkal kellett volna visszautasítani, hogy Neked sincs, és kész! Lehet, hogy akaratán kívül nem tudja megadni, mert neki sincs, de akkor is a Te pénzed bánja! Próbáld meg részletekben visszakérni. Egyébként akárhogy is, de kellett volna róla papírt írni!
Esetleg a családjával nem tudsz beszélni, hogy nagyon nehéz helyzetben vagy, és kellene a pénzed?
Igen én sem kérek és nem is adok!
Sajnos ez van!
Persze ha élet-halálról lenne szó, akkor adnék, de csakis papírral.
Mert ha vissza akarja adni, akkor a papír nem lesz kellemetlen számára sőt meg fogja érteni, ha viszont valaki aki kölcsönt kér kellemetlennek érzi, hogy a kölcsönről papír legyen írva, az már sajnos bűzlik...
És ha én mégis olyan helyzetbe kerülnék, hogy kölcsönt kellene kérnem, még a részemről is az első lenne, hogy írjunk róla papírt, hogy megnyugtassam azt a személyt aki a kölcsönt adja.
Ennyi alapból járna minden kölcsönadónak szerintem!
Hát mindenki gondolja meg kinek ad kölcsönt. Csak barátnő esetében ciki papíron rögzíteni.
Én biztos nem adnék senkinek. De ez fordítva is igaz, amíg carban voltam akkor sem fogadtam el amikor két barátnőm felajánlotta.
Gőzöm nem volt mikor tudtam volna megadni és nem akartam kockáztatni a barátságot.
Lehet...De ha ez az egyetlen bizonyítéka rá?
Akkor mindenképpen az szív aki jószívű volt? Ha felvételt készít azért, ha nem csinál semmit, azért (mert sose kapja vissza a pénzét).
Szia! Igen! A tesóm kölcsönadott egy unokatesónak 280.000 ft-ot, papírt nem írtak róla, hisz rokon, bizalom stb. Persze vissza nem akarták adni és nem is lehetett behajtani. Mindenhol az első kérdés az volt, hogy van -e papír a kölcsönadásról, mert ha nincs, akkor senki nem fog elindítani semmilyen eljárást, hisz nincs meg az alapja! a két tanúval aláíratott papír.Meg sem mozdulnak!
Úgy kapta vissza a tesóm a pénzét, hogy az unokatesó szülei kifizették részletekben a gyerekük helyett.
Másik: lopott az alkalmazott, de olyan ügyesen, hogy hivatalosan nem lehetett rábizonyítani, ebbe hogy miként, nem mennék bele, mert nem ide tartozik. A lényeg, hogy vele sem tudtunk addig mit kezdeni, míg meg nem találtuk azt a füzetet amiben ő titkosan vezette a lopásait (mert leltárnál nem akart lebukni) na amikor meg lett ez a füzet, akkor tudtuk adósságbehajtóhoz vinni az ügyet.
Hiába volt egyértelmű, addig még a kétajtós szekrényes behajtó sem tudott mit tenni, mert kell az alap, hogy behajthassanak (pl. pitbull zrt).
Persze van más kategóriájú behajtó is, ukránok, stb,akik jó pénzért behajtanak mindent, de én személy szerint ezt az utat elkerülném, hogy ilyen eszközökhöz folyamodjak.
Az lehet, de hogyha visszajátsza neki, vagy annyit mond hogy felvette, lehet könnyebben fizet, mert gondolná, hogy ezzel célja volt.
De az se mindegy mivel veszi fel. Van pl. olyan mobil amivel csapnivaló felvételt lehet készíteni.
Az eszközt előbb jól le kéne tesztelni :))))
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy a párom ne érezze úgy, megfullad mellettem?
- Mit tegyek, hogy kilabaljak ebbol a nyomott hangulatbol?
- Mit tegyek, hogy a fiammal rendeződjön a kapcsolatunk?
- Az én vércsoportom B Rh pos. a kisfiamé is az, volt férjemé 0, és azt mondja, hogy nem lehet az övé a gyerek, mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy javuljanak az életkörülményeim?
- Mit tegyek, ha nem "merem" elkölteni a pénzem?