Mit tegyek, ha már nem érzem a munkámban a kezdeti lelkesedést? (beszélgetős fórum)
Az bizony egyre rosszabb lesz. Valakinek van tapasztalata a "nem megszokott" iskolák terén (waldorf, egyházi, stb)?
Sajnos szerintem az ilyen helyekre elég nehéz bekerülni. Vélemény?
Szép napot mindenkinek! És boldog nőnapot kedves nőtársaim!
Köszönöm a véleményed, én is hasonlóan gondolom. A mai gyerekek illetve az oktatási rendszer nagyon "beteg", ami szerintem a felgyorsult világnak, és a nem megfelelő életvezetésnek tudható be. Én még nem tudok távoli múltra visszatekinteni, de kb. 12-13 éve, amikor én voltam felsős, nem engedtünk meg ilyenek magunknak, amiket a mostani nebulók megtesznek az órákon, illetve az iskolán kívül. A család szerepe sem a régi már, és emiatt a gyerek nem kap megfelelő visszajelzést, hogyan is kellene a társadalomban viselkednie, megnyilvánulnia...
Őszinte részvétem azért, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Nagyon nem irigyellek.
Egy dologban legyél biztos: nem te tehetsz róla, hanem az elfuserált oktatási rendszer, ahol egy taknyos kölyöknek (már elnézést) több a joga, lehetősége, eszköze, mint az őt oktatni, nevelni hivatott pedagógusnak.
Azzal is egyetértek, hogy a tanárt az élet képezi, és valaki vagy tanárrá válik, vagy elvérzik; de ez több év; közben meg frusztráció, és önmegtagadás. Itt tartasz most.
Kívánom, hogy találd meg a megoldást, hiszen nem véletlenül választottad a tanári pályát. Semmiképpen sem azért, hogy a keresztbe tevők miatt megfutamodj.
Erre a témára holnap visszatérnék, lehetne boncolgatni. Még csak 4. éve tanítok.
Most akváriumot kell karbantartani :D
Szép estét!
Holnap újra itt!
Várlak Titeket!
hijnye, az nem semmi :)
Be is hülyülnék, a kispasikat tanítanék.:)
Bár a csajok is tudnak kiakasztóak lenni.:)
Én 2 évig angolt tanítottam elsőtől nyolcadikig. Ez akkor volt érdekes, amikor a nyolcadikos óráról rohantam az elsősökhöz...lemenni ovis szintre, jujj:)
:)
Na, holnap utána fogok járni a dolognak, és megírom, hogy mi lett belőle. Azért még várom a véleményeket, gondolatokat. Nem csak én vagyok ilyen cipőben, amint látom.
Megéri, hidd el.
Én sem vagyok egy Miklósa Erika... :)))
Na, énekhangom az nagyon nincs. Csak amit a koncerteken tudok :D
Én is úgy gondoltam, hogy rengeteg minden kell még ahhoz, hogy tanárként alsóban tanítsak. Egy próbát, érdeklődést azért megérne.
Na ja :)
Kezdőként kisebbségi osztályt kaptam. 11 gyerek, mindegyik sajátos nevelési igényű, ebből 4 enyhe értelmi fogyatékos.
Volt fenyegetés, de voltak szép pillanatok is.
Sokat melóztam, most is sokat melózok.
De nem hozom már haza a munkát, azaz nyugisan jövök haza.
Na jó, nem mindig.:)
Nem megy az felmentés olyan könnyen.:)
Nagyon sok tantárgy pedagógia van, ami tanárképzésben nincs.
Anyanyelvi TP (írás-olvasás), matek TP...szóval minden, amit alsóban tanítunk.
Tanítói diplomához alkalmassági kell. Állóképességet néznek, énekhangot, egyházi fősulin rákérdeznek a vallásodra. Nekem felajánlották, hogy megkeresztelkedhetek, ha akarok. Mondtam, hogy bérmálkozó is voltam:-)) Erre felvettek, de aztán később mégis meg akartak téríteni. A fene se érti...
Ha ezek nem okoznak gondot, a felvételi semmi. A leggyengébbek mennek oda sajnos:-(( Nekem anno még nem kellett felvételiznem, mert jeles érettségit vittem.
Sziasztok!
Én tanító vagyok, angol műveltségi területtel. Azaz a tanítóság mellett hatodikig taníthatom az angolt is.
Tanítottam Dél-Hevesben, nem volt piskóta.:S
Most itt Pesten napköziben vagyok.
Itt is van problémás gyerek, de teljesen más.
Sokszor én is arra gondolok, hogy kész, ennyi volt, pályát tévesztettem. De mindig van valami, ami visszabillent.
:D
Van tapasztalata valakinek a tanító diploma megszerzésében? :D Annyi ötletet adtok, hogy beindult bennem a zakatolás :D
Nem is tudom, ez, hogy el kell viselni a munkát, túl kell élni...
Sajnos sok embernek ez a felfogása. Nekem sajnos a szervezetem is jelez, mert elég erősen migrénes vagyok :(
Értem..Kicsit elszomorít ,hogy már vidéken sem bírtoka srácokkal,azt hittem csak a pesti kölkök égedelmek:DDD Persze nekem valamivel könyebb a szakom miatt,mert ha gázosak akkor bekeményítek,és nem kapnak levegőt ..ergo nem rosszak többé:DDD
Igen..igazából a tesit le lehet tanítani,de magyart ...nem valószínű...de nem biztos az sem ,hogy az alsó jobban bejönne...ot is van sok gond,igaz más jellegűek.
Elég messze van a lakóhelyem a munkahelyemtől, így be lettek sűrítve az óráim. Napi 6 órám van.
Én úgy tudom, ha tanári diplomával alsóban akarok tanítani, akkor ahhoz kell tanító diploma is.
Magyar-kommunikáció szakon végeztem, de csak magyart tanítok.