Mit tegyek, ha a kislányom folyamatosan leveszi a cipőjét? (tudásbázis)
és ha nem csinálnál belőle ügyet? Ha fázik a lába, biztosan nem húzza le. A legkisebb ma már megtűrte a zoknit, ami haladás. Az udvaron is mezítláb szokott rohangálni, most, hogy hidegebb van, és nedves a fű, már nem veszi le a cipőt..
Ha mindig vissza adod rá, azt hiszi játszol vele.
Itt volt ma nálam a védőnő. Megkérdeztem mit lehet csinálni ezzel, mert nem lehet így menni vele az utcán se, már a lakásból nem jutunk ki, mert ül le az előszobában, és veszi le a cipőjét.
Szóval a védőnő adott egy jó tanácsot: -Mondjam neki, hogy nem szabad.
Tisztára kiakadtam: mondtam, hogy ez nekem hogy nem jutott eszembe???!!
Elmentünk vásárolni, vittem babakocsit, mert mezitláb nem mehetünk (abba meg nem akar megmaradni) : ((
Sziasztok!
Valakinek azóta van valami megoldása erre?
Az én lányom 1 éves, és nem hajlandó magán hagyni a cipőt, zoknit (se a sapkát). Itthon megoldom, mert harisnyát adok rá, ezt is tépkedi, de egy idő után abbahagyja.
De a kritikus, hogy az utcán/boltban leül, és leveszi. Ha el vissza akarom rá adni, akkor sikítva szalad előlem. Azt hiszi játszunk.
Irtó mókásak voltunk múltkor a bababoltban. Kislány mezítláb visítva szalad, anyuka cuccokkal utána..
Neki se töri a lábát, nem szoros, már vettem csatosat, tépőzárasat, kötőset... és valahogy mindig az a vége, hogy a cipő a kezében van.
Hát nálunk ez sem jött be :(. a Hello Kitty-s és a Verdás papucs is kb. három napig volt újdonság, azóta sem hajlandóak felvenni. Én nem b.sztatom őket, cserébe ők nem fáznak meg. Jó üzlet, nem?
:)
A papucsot utálom, néha a zoknit sem bírom. Nem várhatom el, hogy a lányom szeresse, én is így vagyok vele. Bár nálunk ő szól rám (23 hónapos): Anya, hol a papucsod?! :)))
Zárt cipő meg kizárt, megőrülnék. Ő néha felveszi a mamuszt mókázásból.
Csak aggódik az ember, még én se találtam megfelelő megoldást, rendszerint zokniban császkál.
De pl mi többet használunk, van egy papucsa, egy benti cipője és két mamusza (kapta őket ajándékba szép sorjában) és ő választ, hogy mit szeretne felvenni. Ilyenkor egész sokáig rajta marad a lábán.
Hagyd zokniban, nem fog megfázni. Az enyémek sem hajlandóak sem papucsot, sem zoknit felvenni, az egész házban úgy mászkálnak, soha sincsenek megfázni.
Mondjuk én a számat sem járathatom, ugyanezt látják tőlem is :/
Vegyél olyan zoknit, aminek szint cipőtalpa van, Deichmannban biztosan kapható.
Csak ma 9X vette le, kifűzi és eldugdossa a cipőfűzőt. A rekordunk 43 cipőlevétel egy nap. nem szorít, nem kicsi,nem töri a lábát. Sajnos azt nem engedhetem, hogy zokniban maradjon, mivel kertesházban élünk, nincs pince se, hideg a padló.
Próbáltam belebújós cipőt adni rá, de az sem tetszik.
Hogy tudnám megtanítani neki, hogy ne csinálja?
További ajánlott fórumok:
- Kislányom féltékeny az uj páromra már nem tudom mit tegyek.Tanácsokat kérnék...
- Kislányom ma, "meglógott" mellőlem egy áruházban, mit tegyek? (nem tűnt el:) )
- Mit tegyek ha az egyéves kislányom fején koszmófoltok jelentek meg? Minden nap hajat mosunk csecsemő kora óta, mitől alakult ki mégis?
- Négy éves kislányomnak kilyukadt a leghátsó rágófoga. Mit tegyek betömesem vagy ne?
- Kislányom véletlenül leöntötte magát forró levessel.Mit tegyek rá neki?
- Kislányom velúrbőr cipőjét mivel tudnám kitisztítani?Csak az orra piszkos máshol szép színe van.