Mit tegyek ebben a helyzetben? (beszélgetős fórum)
A te gyerekeidről ugyanezt mondják a többiek szülei, nyugi. ÍMindig gyanús, ha valaki tökéletesnek látja a gyerekeit, azt jelenti, nem ismeri őket.
Békében és nyugalomban lezajlott a szenteste. Nem tudom, mibe nyúltam bele, de annyi változott, hogy a lány szenteste tőlünk elment vacsorázni még egyszer a fiúékhoz, (a fiú szüleihez), viszont ma nem mentek hozzájuk, anem alány jött hozzánk. Nem értem, de nem is az én dolgom...
:) Akkor boldog karácsonyt Nektek!!
:))
Szeretetteljes, békés karácsonyt Neked is!:)
Tisztáztuk a problémákat, és a problémák hátterét. Megnyugodtam és megkönnyebbültem. A srác megy a szüleihez karácsonyozni, utána az albiban a barátnővel.
Boldog, békés és nyugodt karácsonyt mindenkinek!
Utolsó nap a hiányzó dolgok beszerzésére, a karácsonyi és nem karácsonyi gondolatok rendezésére ... :)
Bízom benne, hogy mindenkinek úgy alakul, ahogy szeretné!
Szép napot!:)
Igen, ez a megszokott szöveg: az én gyerekeim angyalok, de látom, tudom milyen alja a többi. Hagyjuk!
Itt csak arról indult a beszélgetés, hogy egy lány barátja elmegy a rokonsághoz, és a fórumindítót bíztatjuk, hogy ne parázzon emiatt.
Ne vidd félre!!!
ne általánosíts!!! 21 éves vagyok, senkit nem ismerek aki késelt volna életében, a baráti társaságomban néha elszívnak egy füves cigit, de nem drogoznak. Ezzel szemben a felnőtt munkatársaim minden egyes nap leisszák magukat. Én nem. és a velem egykorú barátaim sem. Én inkább a "felnőtteket" látom megkeseredettnek és lejmolósnak. Viszont tudom, hogy nem minden felnőtt egyforma. Azt pedig sajnálom, hogy a te gyerekeid ilyen rossz társaságban vannak, hogy ezt gondolod minden "fiatalról". Nagyon off volt bocsánat, de nem hagyhattam szó nélkül.
Hü ha nagyon tulparázod,ha már ugyis családi ebéd lesz nem értem h miért nem mehetne el a lány barátja,hisz nyilván egypárol beszélünk és kilehet birni azt az egynapot a srácal igy legalább meg ismeritek lehet g a lány ezt is szeretné,ajándek dolog eröl beszélj a párod lányával.
3gyerekem van,az egyik most lesz 18,a másik kamasz,a harmadik 5és fél éves.Mivel jò a kapcsolatom velük,rendesen képben vagyok mindegyik korosztálynál.Az én gyerekeim szerencsére nem ilyenek,de nem gondolok,hanem tudok dolgokat.Mondjuk ha kinyitná a szemed,akkor te is meglátnád.A felnőtt társadalom se olyan tökéletes,de a fiataloknál amit tapasztalok....én se voltam szolid kamasz,de azért nem úgy lázadtam,h tönkretettem másokat,esetleg drogoztam,piáltam,késeltem,stb.
Na, ez biztosan nem így van.Ne gondold már, hogy nem tudnának mit enni, és ahelyett hogy kettesben legyenek, "elviselnek" több idősebb embert!
Mit gondolsz te a mai fiatalokról?!
Nem POFÁTLANOK!
az a lényeg, hogy ne stresszelj, csak magadnak rontod el a karácsonyt :) túllesztek az estén, aztán inkább magaddal foglalkozz, pihenj, és a gyerekek is körbeugrálhatnak egy kis kényeztetésre :) és a párod is :)
Remélem, tényleg hasznos volt. Boldog karácsonyt nektek!!!!
Szerintem pofátlanság beállítani a szüleidhez így,ráadásul azt vettem ki,h inkább az ennivaló miatt mennek,nem az ünnep miatt.Én sem èrtem,h a srác miért nem a szüleivel van,azt persze igen,h miért nem egymással,kettesben töltik maguknál-mert akkor nekik kell a menűt állniuk,készíteniük.
Azért majd még gyere vissza!
Vagy ha nem, boldog karácsonyt kívánok!
Értem, hogyne!
És ennek az egésznek csak a jéghegy csúcsa vagy a pohár utolsó cseppje a kiinduló probléma.
Kösz mindenkinek, most mennem kell.
Attól még ennek a "túl sok a feladatom, és nem vállalnék már többet"-gondolatnak tényleg lehet h a párkapcsolatodban keresendő a gyökere. Ahogy kriszta773 is írta.
Nekem nagyon szarul esett volna, ha az anyám így állt volna a páromhoz. Sajnos náluk nem olyan meleg a légkör mint nálunk, nem csoda, hogy velünk szeretett volna lenni Szenteste. Mondjuk anyám örült neki szerencsére.
Nem feltétlenül a páromnak és a gyerekeinek adok sokat. Itt vannak a 77 éves szüleim, akiktől nyilván először én kaptam nagyon sokat, és most már ők igényelnek odafigyelést, szállítást, lélekápolást, stb. Aztán a gyerekeim, az apjuk szerintem egy pár cipőt nem kötött be és egy szelet kenyeret nem kent meg nekik, mindent én csináltam. (Láthatás sem volt, ő nem vitte el a gyerekeket, csak talán öszesen 10 napra 20 év alatt. Ebből lett a fiam depressziója, pl.) Szóval sok volt, és inkább leadnék a feladatokból és kötelezettségekből, mint hogy még újabbakat vállaljak.
lehet, hogy az egész karácsonyi cécót el kellett volna kerülnöd. mert hiába vagytok együtt a pároddal 7 éve, ha ennyi idő alatt nem jutottál el odáig, hogy szorosabb legyen a kapcsolat, biztosan megvolt az oka. simán tölthetnéd a karácsonyt a szüleiddel, gyerekeiddel, a párodék pedig külön a gyerekekkel. innen jöhet az ingerlékenység és a teher érzése, nem? mert valahol a párod gyerekei nem a mindennapjaid, családod része, sőt a párod sem, de ugye az más tészta :)
Ja hát akkor nem is értem, hogy mi a probléma... AZt hittem h ilyenkor délutántól késő estig együtt vagytok. Ebben az esetben tényleg nincs helye a srácnak.
:((
Tudtam, hogy innen fúj a szél:(
A 7 év sok idő. :(
A lány kb. 1,5 óra múlva karácsonyozik a barátjával.
Basszus, azt hiszem, az az alapvető bajom, hogy úgy érzem, rengegetet adok, és néha már várom, hogy mikor kapok én is egy kis odafigyelést/kíméletet, stb. Nem akarok én még plusz terheket magamra venni.
A barátnőmet csípőből, ez komoly. A gyerekem párjának is javasolnám karácsony 1. napját.
nem vagy jégszívű, tényleg furcsállnám én is, de ez a szeretet ünnepe, úgy fognám fel, hogy itt az ideje, hogy valakinek a segítségére legyek. Arról nem is beszélve, h ha nem jön el a srác, a lány is duzzogni fog, vagy a telefonját nyomkodja majd egész este. Ami rányomja a bélyegét egy karácsonyra.
arra tudsz felelni igazán őszintén, hogy ha például a te gyereked barátja akarna jönni szenteste, vagy a te egyik nagyon jó barátnőd, őket is csípőből elhajtanád, vagy azért meggondolnád?
Bocs, azt én eddig nem írtam, hogy nálunk az magától értetődik, hogy a szenteste az gyerekek+szülők+nagyszülők. Már unokatesók se férnek be, nálunk ez mindig szűk körű volt.
A sráccal eddig háromszor találkoztam. És tényleg egy jégszívű nő vagyok, ha a saját 2 + a lizingelt 2 gyerekem mellett nem én akarom megoldani a srác problémáit a saját szüleivel karácsony este???
További ajánlott fórumok: