Mit tegyek a virágommal? (beszélgetős fórum)
amit agyonra tutujgatunk az tönkre megy,az ilyen kis szerencsétlenke,meg nagyon hálás tud lenni,
mondja valaki,hogy a növénynek nincs lelke,
Fura...
A munkahelyemen múlt év nyarán szétszedtek egy cserép karácsonyi kaktuszt és ki akarták dobni azt a maréknyit, amit én hazahoztam. Még napokig nedves papírtörlőben volt, majd vízbe tettem és majd később beleültettem egy kis cserépbe. Az sem tudtam mi ez. A konyhám északi fekvésű, azaz nap nem süt be, az ablaktól távol egy kis polcra tettem ezt a növényt. Ha jól emlékszek novemberben vettem észre, hogy fura az ágak vége, de nem tudtam miaz, gondoltam majd kidobom és egyszer csak gyönyörű virágai lettek:D Ekkor jöttem rá, hogy mi ez. Egész kicsi a növényem, mert 10 cm magas sincs, de jó sok virágot hozott. Nyáron kint volt az erkélyen, lassan behozom. Nem tudom fog e virágozni....
Vettem a spárban egy szerencsétlenkét,még asszem tavaj tavasszal,
Elvolt kattyulva,nem volt már földje sem ki volt száradva.
100-ft volt átültettem megtápoztam,annyi virág volt volt rajta,el sem hittem.
Nagymama halála után minden növénye csak vegetált, pedig anyám sok szeretettel gondozta (volna) őket, ráadásul eredetileg kertészmérnök volt, még értett is hozzá valamit.
Van lelkük...
Ügyes. Én anyuéról dugványozva nevelgetek egy cseréppel, kb. 30 cm-es ágai vannak, de virág még soha nem volt rajta. Nem lehullik a bimbó, hanem nincs. Egyszerűen bimbót sem hoz. Csak zöldellik szépen, a töve fásodik, kelet felé néző oldalon, egy szekrény tetején. Még régebben északi ablakban volt, az sem tetszett neki. Más irány nincs.
Megjegyzem, mióta anyu meghalt, az ő otthon maradt példánya sem virágzik.
Enyém legalább tíz éves. Néha kap tápoldatot, füle botját sem mozdítja.
Nem szeretik a bolygatást, átültetést. Olvasgatok róluk, tanácsot kérek és kapok.
Köszönöm, kedvesek vagytok.
Hűha! Az gyönyörű lehet.
Szerintem én is túlgondoztam a virágaimat, de mostmár nem teszem.
muszáj lesz,mert nem fog beférni a helyére,
lesz megint egy csomó ,,,leandergyerek,,,
Ezt írja valaki egy növényes oldalon:
"Én már nagyon régen nem ültetem át a karácsonyim, csak leszedem a cserép tetejéről a földet, és frisset kap. Mindig egy helyen van, egy keletre néző ablak előtt. Tavasszal visszacsipkedem a hosszabb hajtásokat. Mindig karácsonykor virágzik. Néha előfordult, hogy tavasszal is hozott egy pár virágot. Több mint egy méter hosszú és fél méter széles körüli a mérete."
Örülj neki!
Az nem baj, ha sűrűbb kicsit.
a karácsonyi kaktusz,a legszemtelenebb virág,
mennél jobban tutujgatják,annál inkább sztrájkol,
ha meg nem foglalkozok vele,özön virág van rajta,
nekem most muszáj volt 2-átültetni majd kiderül mi lesz vele,
Én annyit tudok a karácsonyi kaktuszról, hogy átülteni, pláne ilyenkor, nem szabad, sőt: általában "kínjában" virágzik,amikor azt hinnéd, már nem lesz belőle semmi.
A kaktuszok gondozására vannak szakértő fórumok is.
a múlt héten hoztam be,
de még van kint is,
meg a vizipálmám is,az is akkorára nőtt mint én,
muszáj volt alaposan megrigálnom,
azt aztán végképp nem tudom hová rakom,
5-nagy van,nagyobb 2-mint én,
van 2 kisebb,
meg 11-gyerek,a nagyok addig elvannak kint amig nem fagy csak akkor viszem be,
ha nem fagy már teszem is ki,
de már hatalmasak,alighanem visszavágom az összeset,
További ajánlott fórumok:
- Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek?
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Megcsaltak most mit tegyek?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Szerintetek van okom a féltékenységre? Mit tegyek?
- Hölgyeim, mit tegyek?