Mit szabad a szoptatós kismamának? (beszélgetős fórum)
Én kólát egyáltalán nem iszom. Még "ifjú királylány koromban" ittam whiskeyvel. :))))))
Középiskolásan egyszer az akkori Söriparnál voltunk nyári munkán, ahol kólát (még a régi kisüvegest:))) ) adták "védőitalnak". Na, aki ivott életében meleg kólát, szerintem tudja, miről beszélek! Bleeeeeeeeee!!! :SSSSSSS
Utána évekig egyetlen korty kólát sem voltam hajlandó leengedni a torkomon, majd később is csak akkor, ha valamilyen italba van keverve.
Én is kismama vagyok, szoptatok, és napi 1 kávét iszom, reggelenként. Az égvilágon semmi baja nincs a fiamnak.
Ám, 2 dl kóla után már egyszerűen nem bírok vele!!!! A kólát ezért muszáj mellőznöm, mert teljesen fel*zza a kicsimet! :))
Én a terhességem alatt és szoptatás alatt is végig kávéztam. Napi egy kávét iszom reggel, sok-sok tejjel. Nem vettem észre, hogy a fiamon bármilyen élénkítő hatás megjelent volna. 3 hónapos korától átalussza az éjszakákat is.
Az első terhességem alatt volt egy foghúzásom, akkor 16 hetes voltam. Az érzéstelenítőre azt mondták, hogy nem befolyásolja a babát, a röntgen pedig szintén nem, ráadásul hihetetlenül kis dózis. Te meg már nem is kismama vagy, hanem szoptatsz.
A koffein, és a nikotin sajnos koncentrátum formájában jelenik meg az anyatejben. Ezért óvatosan. Mindig figyeld a babát, a reakcióiból leszűrheted, hogy zavarja,-e vagy sem.
A tesóm végig kávézott, míg szoptatott, a kisfia aludt, semmi gond nem volt. Én nem kávézok, a fiam állandóan ébren volt.
A röntgenezes ekkor mar megengedett?
Fogasztai kezeles--erzestelenites?
A kave teljesen tiltott? Nekem alacsony a vernyomasom, ezert neha innom kell (kavet:))! Igazabol naponta 2 fel kavet szoktam meginni. Az baj?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elérni a természetes szülést egy kiszolgáltatott kismamának, amikor minden kórházi dolgozó ellene van?
- Lehet-e egy kismamának alkoholt inni?
- Igaz, hogy ha terhesség alatt a kismamának a pociját éri valami (pici ütés, nyomás, bármi...) az tényleg meglátszik majd a babán?
- A várandós kismamának tényleg nem szabad kádba fürdenie, csak zuhanyoznia szabad?
- Segíts ha tudsz, egy kismamának!
- Mit nem szabad ennie a szoptatós anyának?