Mit süthetek ezeben a sütiformákban? (beszélgetős fórum)
Házi négercsók
Hozzávalók:
Habja:
7 dl tej
40 dkg cukor
4 cs. zselatin
12 evőkanál víz
4 cs. tejszínhabpor
kész ostyalap
Máz:
10dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A habhoz a tejet és a cukrot felforraljuk, majd hideg helyre tesszük hűlni. 12 kanál vízzel áztatjuk a zselatint, és a meleg tejes cukros "masszához" vegyítjük. Ha teljesen lehűlt hozzátesszük a tejszínhabport és habbá mixeljük. Az ostyalapból karikákat vágunk ki, rárakunk egy adag habot, majd miután megszilárdult, csokival bevonjuk. Hidegben dermesztjük.
Habcsók?
Csokimázzal kikened a formát és a hűtőben megszilárdul. Ha kész, a csoki formát megtöltöd és ostyával lefeded. és ha az is megszilárdult a hűtőben, már eheted is ;)
Veszek közönséges zselatint, de nem vízzel, hanem húslevessel készítem el. Először öntök egy kis zselatint a formába és hagyom megdermedni, majd rápakolom a főtt zöldséget, vagy a főtt husit, amit falatkákra tépkedtem. Öntök rá zselatint, hogy ellepje és amikor már ez is megdermedt újabb réteg.
VAn aki karikákra vágott főtt tojást is tesz bele :)
Nálunk a főtt pulyka hús, pritamin paprika párosítás a menő és a zselatinhoz teszek fokhagymás sót is ;)
Jó étvágyat és kellemes kreatívkodást!
Ugye milyen jó dolgaik vannak? Én nagyon örültem, amikor rátaláltam :) Nagyon szeretek sütni, csak sajna ha elkészítek egy adag sütit, akkor elég nehezen fogy el, mert anyira viszont nem vagyunk nagy sütisek. Ilyenkor a kollégák is el vannak látva :)
Hétvégén sütöttem az egyikben, és nagyon jó lett. El is pusztult hamar az egész tálcával. Kivételesen indet mi ettük meg :) A szögletesbe sütöttem, és azok olyan falatnyi formák, így nagyon bejött. pudingos, gyümölcsös, piskótás... mintha gyümölcstortát csináltam volna, csak mini falatok. szuper lett. Ilyet tutira készítek, ha a munkahelyemre vinni kell, vagy jönek hozzánk, mert praktikus, és fincsi.
De még a dália formába nem tudom mit készíthetnék.....
Köszi, megnéztem. Nagyon jó dolgaik vannak.
Sütöttél már bennük ? Ha igen, hogy sikerült ?
Szép napot ! Zsuzsi :o)
Én ugyan sima muffin formába sütöttem a sütiket, aztán olvasztott csokiba mártottam félig, aztán megszórtam kókuszreszelékkel, vagy színes tortadíszítő cukorral.... Olyan guszták lettek....
Ha nem titok, mennyiért vesztegetik ezeket a formákat, mert engem is érdekelne. Nálunk mindenki nagyon szereti a muffint, ezekkel a formákkal meg még ötletesebbeket lehetne sütni.
Szia !
Szerintem muffin tésztát 100%, hogy lehet benne sütni, mert az valóban felveszi a formákat. Abból annyi variáció van, hogy ki sem lehet fogyni az ötletekből. Én csináltam már olyan muffint, amit utána bemártottam csokiba....
interneten találtam rá. Csepelen van egy bolt, ahonnan mindenféle jóságokat lehet venni (cukrászati kellékek) többek között ezeket is.
www.ecsy.hu
Regisztrálni kell, és a nettó árakat is kiírják (25% áfa van rajta még pluszba). Van házhoz szállítás is, de személyesen is be lehet menni a boltba.
A rendelést e-mailen adtam le, és visszaszólnak, ha valami nincs.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki receptet ajánlani ezekhez a sütiformákhoz?
- Vettem sütiformákat, úgy néz ki, mint a kosárka, csak kifli alakú, de nincs hozzá receptem! Aki esetleg tud receptet, segítsen!
- Honnan tudjam, hogy az üvegtál, ami itthon van, az hőálló vagy sem? Még sosem használtam, és nem tudom, süthetek-e benne.
- Milyen tortát süthetek(vegyek)kislányunk első szülinapjára, amiből Ő is ehet?