Mit lehet tenni akkor, ha a szomszéd panelban a konyha és fürdő közötti strangba vezette a szagelszívóját? (tudásbázis)
nálunk a szellőzőbe vezetteék bele páran a szagelszívót. tilos, mert lerakódik a zsír/olaj a falán és tűz esetén szinte azonnal végigviszi a tüzet mindenhova.
Igazából a katasztrófavédelem az illetékes hatóság, de ugye milyen már feljelenteni a szomszédot??? ha amúgy nincs vele gond.
ha büntetnek, nyilván ki is kell kötni, visszaellenőriznek.
Zebracsikó, nefaria, zsazsanéni és gizus58, köszi.
Az lesz, hogy közös képviselőnél erre rákérdezek, sőt, nem is csak rákérdezek, hanem akkor megkérdem ennek az egésznek a menetét.
Arra kíváncsi lennék, hogy akinél volt ellenőrzés, és megbüntették, ott ki is kellett kötni vagy elég volt befizetni a büntetést? (Gondolom, ha már tűzveszélyes, és büntetik, csak nem szabad úgy hagyni.)
Nekünk a fürdőszoba ilyen, van egy szellőző és állandóan jönnek a szagok :(
Tömény sült hagyma, fokhagymás hús, vagy bármi amit sütnek-főznek, és erőteljesebb illata van.
De a legrosszabb amikor a cigarettát érezni.
Nagyon undorító.
Felteszem, hogy csak az alsó szomszédból jövő szagokat érezhetjük, hiszen felfele megy, és mivel csak egy lakás van alattunk, egyértelmű, hogy kitől jön. Én úgy tudom, hogy nem szabad oda bekötni semmit, de olyan erősen jön minden szag, hogy az valami szörnyű. A legrosszabb, hogy undorító szagú kajákat készítenek, a gyomrunk forog rendszeresen. Talán múltkor éreztünk először valami kellemeset, mikor tököt sütöttek.
Úgy tudom, a stranga ilyesmit kötni nem szabad a tűzveszély miatt, de azt is olvastam, hogy ha villanytűzhelye van az illetőnek, már nem is áll fenn tűzveszély. Kérdés, hogy ilyenkor is totál megbontja a szellőzést, szóval elvileg bezavar (hiába nem tűzveszélyes). A helyzet az, hogy nem tudom, nekik milyen tűzhelyük van.
Itt mit lehet tenni? Elvileg most oda be van kötve, akkor kötelezhető, hogy máshova kösse (pl.: kivezesse)? Mielőtt szóvá tenném ezt, szeretném megtudni, más volt-e hasonló helyzetben, és van-e bármi esélyünk, hogy ezt megszüntessük.
Fürdőben már nem is szárítok semmit, mert büdösek lesznek, de ma 2 órán át olyan szagok jöttek, hogy már az egész lakást ki kellett nekünk szellőztetni, ami nyáron még oké, de így a hideg közeledtével nem valami kellemes.
További ajánlott fórumok:
- Áztatjuk az alsó szomszédot a panelban
- Panelban lakóktól kérdezem, nem zavaró, hogy olyan közel vannak a szomszédok? Picit félek, családiból panelba megyünk.
- A szagtalanítás a panelban kihat a szomszédokra?
- Van valakinek panelban, emeleten futópadja? Érdekelne mennyire hangos?Mit szól a szomszéd?
- Van-e törvény, ami előírja, hogy a szagelszívómat hová köthetem be?
- Mit lehet tenni új társasház esetén, ha a konyhai szagelszívó a lépcsőházba van kivezetve, emiatt folyamatosan zsír és olajszag van?