Mit lehet enni és inni ha sok gyomorsavad van és fáj a gyomrod? (tudásbázis)
Nekem tökéletesen bevált a natur alga. 3 hét után eldobtam a gyógyszert és még a dokihoz se mentem vissza, úgy helyrehozott. (refluxom volt, mellette gyomorfájás fetrengésig) Azóta már azt sem tudom, milyen érzés a gyomorégés! :) 2010. február óta iszom.
glaubersos vizet: Hunyadiviz, Miraviz. Intersparban a legolcsobb.
Vagy Samarint: recept nelkul kaphato por, vizben kell feloldani
Inkább az a több, amit nem lehet. Zsíros, fűszeres kajákat. Nekem a tejtermékeket sem bírja, pedig gyógyszert is szedek rá rendszeresen. A szénsavas üdítőitalok, a gyümölcslevek ezeket is betiltották számomra.Inkább csirkehús, mint sertés. Teljesen megváltoztattam az étkezési szokásaimat, így most nincs gyomorégés, nincs sok gyomorsav, nincs gyomorfájdalom. A rengeteg szenvedés után megéri a lemondás.
Nekem rengeteg a gyomorsavam, ez orvosilag is meg van állapítva, és sajnos érzem is.Ami tilos:fekete kávé, cigaretta, kóla, és más szénsavas italok sem javasoltak.Az erős fűszerek, savanyúságok, és paradicsom, az amitől elvagyok tiltva.Mindig hordok magamnál reni antacidumot, az egy-két perc alatt megszünteti, és annyit lehet bevenni belőle ahányszor csak szükség van rá.Azon kívül kaptam savlekötőket, de ezt már csak receptre adják.
9.8 Ph értékü Tiszafüredi lugos viz
www.tiszafuredilugos.hu
Én ajánlanám neked a salvus vizet,nemtudom hallottál e róla de nálunk apukámnál,és a nagymamámnál is bevált,a maminál már gyomorfekély is kialakult amikor hallottunk erről a vízről és elkezdte inni persze nem ez gyógyította meg de a gyomorsav ami minden ese lefekvésnél feljött neki az teljesen elmúlt.
Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz jó.14 éves korom óta küzdök gyomorproblémákkal. Mára gyógyszert szedek rá és így is fáj. Január 3.-a óta nem eszek savasító ételeket, hanem inkább lúgosítóakat. Sok zöldség, szinte semmi tejes dolgog, szinte semmi sertéshús,semmi zsíros,semmi fűszeres. Azóta még nem égett a gyomrom. Elég brutálisan hangzik ez a sok megvonás, de elegem volt éjszaka arra riadni, hogy a torkomon vagy ami rosszabb az orromon jön fel a asv. Semmi sem segített. Hiába raktam magasabbra a párnámat, hiába nem ettem késő este.Úgy vagyok vele,valamit valamiért. Lehet ha az elején teszek valamit az ügy érdekében, nem kell ilyen messzire mennem, ilyen drasztikus életmódváltást csinálni. DE: legfontosabb az egészség.
Sziasztok
Már jeleztem hogy a kemo és sugár miatt nagyon tönkre ment a gyomrom és a nyálkahártyaSokat szenvedtem de egy barátom ajánlotta azt a gyógyitalt amit ma is iszok mostmár a 4. üveggel 1 les kiszerelés és nincs benne alkohol és tartósitó szuperul vagyok és mindenevő lettem a kondicióm remek Volt hogy az orvosig sem tudtam elmenni úgy fájt hányinger stb Sajna egy ami nem jó hiztam de mindent ehetek pedig a nexiumot is szedtem Ez bevált de a neve le van védve csodaitalnak neveztem el
szép estét
Én inkább abban tudok neked segíteni hogy mit ne! Nekem nagyon sokat romlott az állapotom a paradicsomtól, csokitól, paprikától. Illetve kicsit magasabb párnán aludtam, nem teljesen vizszintesen, nekem ez is sokat segytett.
Jaa és a táskámban mindig volt valamilyen keksz általában háztartási.
Ettől a baromságtól a fölös gyomorsava nem fog megszűnni de gyomorfekélye az lesz.
Megvárod amíg felmaródás lesz? Akkor már nehezebb kezelni.
A gyomorsav túltengésnek semmiféle savasodáshoz nincs semmi köze. Ezt a lúgosítást el kellene felejteni mert káros. A savlekötők nem lúgosítással kötik le a savat. És nem a lekötést kell erőltetni hanem azt hogy felesleges gyomorsav képződjön.Nagyon jó gyógyszerek vannak.
a tej álltalában segít. meg a reniann tablett:)
aztán lúgosíts egy kicsit. herbáriákban bioboltokban egy áron van a "hozzávaló"
nekem is sokszor ég a gyomrom,el is mentem a körzeti orvoshoz aki gyomortükrözésre küld.De még nem mertem elmenni,de elöbb utóbb muszáj lesz.
Ajánlanám a makrobiotikát, de a kevésbé elszántaknak meg a www.napfenyes.hu oldalt. Ott a bal oldali menüben van egy olyan, hogy ,,Életmód, gyógyítás->táplálkozás". Itt van egy cikk a sav-bázis-ról, és annak javaslatok is.
Aki nagyon savas, annak ajánlom, hogy egy ideig csak lugosító zöldségeken és kölesen éljen.
elfelejtettem mondani, az orvost is látogasd meg.:)
Keress rá a chron és reflux betegségekre a google oldalon,kiad neked egy csomó lehetőséget, mit ehetsz.
a kekszről hallottam. folyadéknak? talán valami savmenteset.
Hát, az egyik barátnőmnek a kólától van sok gyomorsava.... Nekem mindíg azt ajánlották, hogy egyek sok kekszet....
és mi a vélaménye rola? neki segítet? fogyot is töle?
sziasztok :)
ok utána nézzek de pontosan hol? tudnál ajánlani pár oldalt? eddig csak kész termékekel találkoztam .:(
köszi :)
Én nem próbáltam még ki, csak a bátyám, neki használt.
Látod, látod. :) Nekem tényleg orvos mondta, hogy ebből az esetből van több, ez a ,,normális". Sokaknál azonban nem külsőleg jön ki a tejre és tejtermékekre való allergia, hanem belsőleg és csak évek múltán derül ki, ha kiderül, hogy olyat fogyasztottak, amit nem kellett volna.
Egyébként vércsoportok terén a B-seknek ajánlják, ha jól tudom. Én B-s vagyok, s bár tudom hogy nem jók a tejtermékek, de a mindennapi joghurtom és sajtok nélkül nehezen tudnék meglenni. :) Tejet utálom, mindig is utáltam...és igazából csak a tejjel vannak nagyobb problémák, a többivel csak kisebbek. :)
De egy biztos, nem lugosítanak a tejtermékek és a tej.
ismeri valaki a green mix teát?állitólag lugositó .
kinek van tapasztalata erről a teáról?
üdv. mindenkit
Egyébként mikor atkins diétát csináltam, édességnek túrót ettem és kiütéses lett az arcom. Miután újra kevesebb tejterméket ettem elmúlt -úgy tűnik én is allergiás vagyok rá.
Jaj kimaradt hogy napi 1 szemet kell bevenni belőle
Szivesen,ezeket csak most találtam én a 3. iszom mert ahoz kaptam meg mindent.Meg a doki írt fel gyógyszert amikor voltam a gyomortükrözésen a neve
Lansoptol gyomornedv- ellenálló kemény kapszula
ez a Gyöngy-növényi tabletta használt is nálad vagy csak ennyhitette a panaszod?
köszi a sok tea receptet.de ezek közül nálad melyik vált be ? mindegyiket kiprobáltad?
További ajánlott fórumok: