Mit kéne csinálnom? (beszélgetés)
A laktóz forralással nem tűnik el a tejből. Egy enzim kell hozzá, ami lebontja, ez hiányzik részben vagy egészben a szervezetből, ha baj van. Genetikai oka is lehet, illetve szerzett is lehet a laktózérzékenység.
Sem orvos nem vagyok, sem érintett. Nem tudok róla semmit kb.
Kisfiamat 2 évesen bölcsibe szoktattam. Semmit nem beszélt. Max. 1 szótagos saját szót pár dologra. Fél év múlva meg már mondatokat mondott.
Ezzel még szerintem nincs baj. Otthon megérteti magát biztos könnyen, majd idegen helyen meg rákényszerül a beszédre.
Nem puffad, pukizik sokat? Nincs hasmenése? Elvileg gyerekdoki kezdeményezhet laktózra kivizsgálást.
Laktóz problémás ismerősöm mondta a fülproblémát amúgy.
teszteld a hallását, suttogva mondd a nevét, a háta mögött állva, hogy hallja-e. A saját tapasztalataim alapján 1.gyerek 2,5 évesen kezdett el beszélni egyik napról a másikra folyékonyan, 2. gyerek 3évesen kezdett beszélni ugyanígy, ő mutogatással fejezte ki magát addig, és hisztizett, ha valamit félreértettem. A harmadik gyerek úgy kezdte az óvodát, hogy nem beszélt, nem is volt rá hajlandó, őt abban a korban elvittem a fejlődés és tanulási képességeket vizsgáló bizottság elé vizsgálatra, az ovit már úgy kezdte, hogy SNI papír és logopédus foglalkozott vele már akkor.
Mesélj neki minden este könyvből, nem baj, ha mindig ugyanazt a mesét kéri. Verses könyvek, Weöres Sándor Bóbita című kötete, vagy Tamkó Sirató Károly kötet, nálunk ezeket imádták a kicsik. Nem beszéltek, nem mondták, de végig nevették, tapsikolták, mozogták a verseket
A lányom elmúlt 3 èves mikor elkezdett beszélni.
Minden másban nagyon ügyes volt,de a beszéd az nem akart megindulni...
Egyébként semmi baja nem volt,csak lusta volt.
Két évesen semmi gond nincs még ezzel, egyik gyerek egy évesen már beszél, a másik 3 évesen.
Egy gyerek nem szeret általában telefonon Videochet-en beszélgetni.
Amikor valamin el van gondolkodva, valamivel kelts erős zajt, pl. üss össze 2 fedőt, ha fém akkor természetesen.
Ha összerezzen hall, ha nem reagál, vidd el fülészetre, biztos, ami biztos alapon!
Mi a probléma segítsetek?😪
A gyermekem nem rég töltötte be a 2.életévét, de nem beszel 2-3 szót mond a fülevel van probléma akarhanyszor beteg mindig rá megy a fulere a betegség de ezt orvosoljuk is. Ha Mama hívja telefonon videohivas nem akar bele nezni és nem integet vagy nem örül, egyszer volt olyan h a papaval van egy közös jatekuk és q papa eljatszotta videohivasba azt észre vette és nevetett..vagy csak azt akarja meghallani amit ő akar vagy ő akar jatszani? Szereti a gyerkocoket olelgeti puszilgassa ,, a mesebol utanozza a mesefigurakat testreszek mutogatasa azt is úgy ha mesebe eneklik.. erős kisfiu,szeret enni nem vegzi el azokat amiket mondok neki pl csak azt ha megyünk el és szolunk neki hogy megyünk el jön e velünkvagy ha furcsizunk? Azt meg erti. Úgy veszem észre nem tud úgy kommunikálni velünk ha valamit ker és meglat azt mondja adjal..van felni valom?
További ajánlott fórumok:
- Mit kellene másképp csinálnom?
- Az oviba kellene valami sütit csinálnom, szerintetek mit süssek?
- Riportalanynak kértek. Mire számítsak, mit kell csinálnom?
- Mit kellene csinálnom?
- Szerintetek elfogadjak e egy állást, ami 10-30 ezer forinttal lenne több, azt kellene csinálnom amit az előző munkahelyen, hogy döntsek?
- Vileda felmosóról leesik a textil rész. Hogy kéne csinálnom?