Mit jelent az, hogy spamelésért kitiltottak? (tudásbázis)
Az ilyen lépéseket nem magunktól találtuk ki, hanem a felhasználók kényszerítették ki. Ha nem lett volna számtalan példa a rossz szándékú másolgatásra, akkor nem csináltunk volna rá programot.
Ez így működik, ha vannak támadások, akkor a támadási felületet minimalizálni kell, ha lehet automatikusan lefutó dolgokkal, emberi erőforrás nélkül, mert a moderátorok sem látnak mindent, sőt, ők is alszanak néha. :)
Valahogy védekeznünk kell azok ellen, akik jönnek és válogatás nélkül minden topikba beírják ugyanazt.
Az ezt figyelő program beüzemelése előtt volt olyan, hogy 50-60 fórumot is végignyomott valaki ugyanazzal a reklámszöveggel, alig győztük ezeket utólag törölgetni.
A program a szöveget nem tudja értelmezni, nem tudja, hogy az például ártalmatlan köszöntés, vagy sem. Ezért ki is írjuk az üzenetben, hogy a moderátorok megnézik mi történt és ennek függvényében a hozzáférést visszaaktiválják, amint lehetséges.
az internetes (pontosabban fórumos) kommunikációnak saját szubkultúrális írásformája van. nyilván a tanácsnak írott leveleimben nem kisbetűvel írok, és szmájlikat sem teszek ;)
ez olyan, mintha azt írnád, hogy itt miért tegezek idegeneket. ez egy más közeg.
egyébként érdekes téma ez:
mármint én a szkennel, spammel, dzsemmel (mint a jamming, pl zenében), hekkel alakokat tartom megfelelőnek, de ugyanakkor a blogolt és a csetelt.
"Lehet, hogy azért tvittel, hekkel, lokkol, reppel, mert a t, k, p zöngétlen? És már a tő is tvitt, hekk, lokk, repp? És azért blogol, tegel, mert a g zöngés? Na, de akkor mi van szkennel, szpemmel stb. zengőivel? Miért nem követik a konektor-t meg a mamut-ot? Csak nem azért, mert a magánhangzójuk előtt két mássalhangzó van? Arról nem is beszélve, hogy jó-jó, blogol, de mégis csak blogger…"
Kíváncsi vagyok, benne lesz-e ez az egész a következő akadémiai kiadványban. Bár amióta az ikes ige sznobságnak számít, bármi megtörténhet. :)
javítanék:
bár a spamel szót én egy M-mel ejtem, a szkennert viszont hosszú N-nel, valószínű, azért írjuk magyar fonetikusan 2 n-nel.
szóval a szpemmel szó hülyeség (most már így látom), ha már magyarítani akarjuk, akkor szpemel.
szótő: spam (főnév)
ebből képzett ige a spamel (mit csinál? spamel, sőt én úgy írnám , hogy spam-el)
és ebből képzett főnév az 's' főnévképzővel és az 'é' ejtéskönnyítő hanggal a SPAMELÉS (amit én szintén kötöjellel írnék, de ez nem ide tartozik)
szóval, ha a szót elemezzük, akkor bizony egy M kell bele
Sajnos az üzenet szövege alapján nem lehet kiszűrni, hogy valaki ötvenszer azt küldi el, hogy "vegyél kását a kásaboltomból!", vagy azt, hogy boldog új évet
ezért nem lehet egyszerűen ugyanazt a szöveget sokszor elküldeni
További ajánlott fórumok:
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- Sokan sírnak, hogy nem találnak munkát. 10 napja feltettem egy apróhirdetést, hogy könyvelőt keresek. Senki nem jelentkezett. Hogy is van ez
- Ha valaki sokat foglalkozik a volt barátnőjével, az azt jelenti, hogy még nem közömbös a számára?
- Hallott már valaki olyan csodát, hogy a templomban könnyezzik a Szüzanya szobor?Ha igen mit jelent ez?
- Mit jelent az hogy "Soha sem fantáziáltam rólad"?
- Járt már valaki úgy, hogy facebook kitiltotta?