Mit játszunk otthon a gyerekkel, ha kint esik az eső? (beszélgetés)
sziasztok
Sziasztok
Fekete Péter kártyázás. szolo, unó, memória
Dominózás
Társasjátékozás
Kirakózás
Kockázás
Kártyázni, sakkozni, marokkózni, jengázni, amőbázni, torpedózni, ország-városozni és társasozni.
Mi magunk készítettünk egy társast, egyszerű ki nevet a végén alap, hatalmas papírra sok kockából. Voltak olyan kockák, amikre írtunk, lépj előre kettőt, vissza egyet, dobj mégegyszer stb. és bejelöltünk lilával kockákat, amikor kártyát kellett húzni: ez volt a játék igazi móka része, a kártyákra mindent lehetett írni: az egészen egyszerű dolgoktól (pl. dobj mégegyet vagy csak akkor léphetsz tovább,ha hatost v. egyest dobsz, egészen extrém feladatokig pl. mondj egy viccet, rajzold le a melletted ülőt vagy a többiek mondanak egy szót és keress rá legalább három rokonértelmű szót, csinálj tíz fekvőtámaszt, mondj egy nyelvtörőt stb. ) ezeket a feladatokat változtatni lehet a gyerekek korának megfelelően.
Mi is társasjátékoztunk, felserdült gyerekeim is imádják pl. a Gazdálkodj okosan!-t ma is. Volt egy törpés társasjáték, ősrégi, ahol "le lehetett zuhanni" egy létrán (visszaesni a játékban) - vagy felkapaszkodni (előrelépni) - annyira szerették! Játszottunk Ország, várost, kártyáztunk, vetítettünk rengeteget és meséltünk, meséltünk...Én legalább annyira élveztem, mint ők.
Ma is szoktunk kártyázni, Szókirakózni, Honfoglalózni - A JÁTÉK és a homo ludens örök!
Nálunk a Memory a nyerő! Van boltban vásárolt és van olyan is amit otthon házilag közösen csináltunk. Az utóbbi elkészítése is jó játék volt!!!
A lányom kisebb korában sokszor rajzolgatunk grízbe, mákba, vagy valami nagyon apró-sok-sok-ba ami éppen kéznél volt. Egy nagyobb tálcára vékonyan szétterítettük és a kicsi ujjacskáival húzogatta bele a krikrakszokat. Ha kész volt egy kép, egy kis rázás-igazítás és rajzolhattuk a következőt.
Diavetítőztünk mindig, annyira frankó volt.
Vagy nagynéném mesét olvasott, nagy kedvenc volt a Filemon cica kalandjai pl.
És Élve fogd el! tásasjáték volt a favorit, ma már biztos nem lehet kapni.
gazdálkodj okosan forever!!! :))))
2-3 évesen pedig sógyurma!!!!
Nekem volt olyan kartonpapír babám, aminek mágnes volt a hasán és lehetett mindenféle ruhát rajzolni, vagdalni neki, csak egy kis fém lapocskát kellett a hátuljára ragasztani. Biztos megoldható egy kis ügyességgel ma is.
A másik meg a marokkó, azt is szerettem nagyon :-)
További ajánlott fórumok:
- 1 órája költözött el a férjem... hogyan élem/éljük a gyerekkel/ ezt túl...?
- Az én hibámból csalt meg a párom és hagyott el a gyerekkel! Van visszaút?
- Mi a véleményetek azokról a férfiakról aki csak a gyerek miatt marad otthon? Mert a nő zsarolja a gyerekkel?
- Anyukákat keresek akiknek oviba járnak a gyereke/gyerekei s közben otthon vannak a kisebb gyerekkel/gyerekekkel
- Több gyerekkel otthon
- 3 pici gyerekkel otthon