Mit és kik tehetnének a GRAFFITIK ellen? (beszélgetés)
elfogadták a Btk. módosítását a falfirkával kiegészítve
324.& (2)-(4)
Igen borzadáj, sőt: BORZADÁLY!
Ha jókedvűen megyek a belvárosban, és meglátom az ocsmányságokat, valósággal a depresszió határára kerülök. Nagyon megérint ez a fajta vandalizmus, amit kikerülni sem lehet. És dühít, hogy a festékre nem sajnálják a pénzt. Ha a háztartásomhoz vásárolni kell egy-egy flakont, csak hüledezek az árán.
Mindenképpen elő kéne keríteni a tetteseket - akiknek szerintem komoly személyiségzavaruk lehet; így akarják felhívni magukra a figyelmet, kitűnni a többiek közül - , és arra ítélni őket, hogy saját költségükön ők maguk távolítsák el a piszkaikat.
Ezt a fajta „művészetet” egyedül betonkerítéseken tartom (valamilyen szinten) elfogadhatónak, semmilyen járművön, épületen nem.
Én a belvárosban dolgozom és látom nap, mint nap, hogy még egy újabb….
Tele van monogrammal…. szerintem az alapján beazonosíthatók.
Műemlékeken… a pesti rakpartról beszélek a Vígadó-tér és környékén télis-tele színes szörnyekkel.
Engem nem az zavar, ami szép…. sőt én azt is szeretném, hogy inkább szépet alkossanak….. de ahol engedélyezik.
Sok pénzt költenek, hogy szép legyen a városunk…. hát őrizzük meg szépségét!
ne vegyél egy kalap alá minden graffitist,óriási különbség van azok között, akik mondjuk egy szürke MÁV állomást dobnak fel kreatív szép alkotásokkal és azok között, akik egy frissen festett templomfalra fújják a kézjegyüket.
Egyébként ha köztulajdonról beszélünk, akkor a helyi önkormányzat, de a lemosáson túl sok mindent ők sem tudnak csinálni, nyomozás meg...
Kik is a graffitisok?
Mekkora csoport űzi ezt a szörnyűséges városrondítást!
Honnan a pénz a festékre….. szülők miért nem tesznek valamit……. miért nem alkotnak inkább, ha ők tehetségesnek tartják magukat… pedig még pénzt is kereshetnének vele!
Ma már egy foglalkozás lett a falfirka eltüntetés…..
Minden nap…. keletkezik egy újabb BORZADÁJ!
Miért nem tesznek valamit…. a város a házak a műemlékek védelmére?