Mit ehet a gyerek ha diétáznia kell? (tudásbázis)
Nyugodtan adhatsz neki sós főtt krumplit, semmi baja nem lesz! A lényeg egyébként a sok folyadék!
Ha unja a krumplit egyen sok ropit, azt általában szeretik is a gyerekek.
Első egy-két napon szerintem sem szükséges húst adni, de a natúr főtt hús még mehet. Én 1-2 nap után virslit szoktam még főzni a krumplihoz.
Egyébként igen, a diéta lényege pont az, hogy nem kap mindent enni!
Nekem a háziorvosunk mondta egyszer, hogy amikor ilyen jellegű betegsége van a gyereknek, akkor kb. nulláról kell kezdeni, ugyanúgy, mint mikor a hozzátáplálást kezdtük.
Tehát gyakorlatilag azokat az ételeket eheti, amiket egy 4hónapos baba. Amikor a tünetek enyhülnek, akkor lehet bővíteni a választékot, a hozzátáplálás szellemiségét tartva.
Mondjuk húst szerintem adhatsz neki, mondjuk csirkemellet, minimális, alap fűszerrel, mint só és petrezselyem.
Mehet még a krumpli, a sárgarépa, a banán (bár ez nem 4hónapos étel, de jól pótolja a káliumot, és cukortartalma miatt energiát is ad), rízs, csicsóka. Az alma kérdéses, mert nekem pl. mindig marja a gyomrom, ha nem eszem kenyérfélét, de ez egyén kérdése. Ha bírja, adhatsz neki azt is.
hasmenést a banán és a répa fogja.
bár azt szokták mondani, aminek ki kell menni, jobb ha hagyjuk eltávozni :D
mi miatt kell diétáznia?
A főtt rizs is mehet.
További ajánlott fórumok:
- Három gyerekkel már lehet főállású szülő valaki? Akkor már soha többé nem kell dolgoznia?
- Hogyan kell/lehet két gyereket altatni?
- 1 éves gyereknek kellene beleülős úszógumi. Nem találok sehol; hol lehet kapni?
- Ausztriába szeretnénk utazni! Nyolc éves gyereket mivel lehet kivinni? Útlevél kell neki?
- Mikortól kell/lehet autóba ülésmagasítót használni gyerekülés helyett? Milyen szabály vonatkozik erre a KRESZ-ben?
- Mi a véleményetek a Multi tabs gyerekeknek vitaminról? 8 éves gyereknek meddig lehet adni, és kell-e szünetet tartani?