Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csináljak, hogy sütés közben, ne szökjön meg a lekvár, a leveles tésztából? fórum

Mit csináljak, hogy sütés közben, ne szökjön meg a lekvár, a leveles tésztából? (tudásbázis)


2010. dec. 31. 10:54
én jó sűrű házilekvárt használok, az nem szökik meg :) persze tudni kell h mennyi fér bele a sütibe, m ha szét reped akkor kifolyik, de akkor azért m túl tele van.
2010. dec. 31. 10:47
Esetleg vághatsz egy darabkát egy tésztalapból, abba alaposan becsomagolod a lekvárt, és ezt a csomagocskát teszed bele a süti belsejébe. :)
2010. dec. 31. 10:31
A tészta szélét tojássárgájával jól meg kell kenni :) ! sok sikert,nemsokára Én is próbálkozom:) BÚÉK
2010. dec. 31. 10:27

Sütésálló lekvár is megoldás lehet,de ha a tésztába megfelelően csomagolod a lekvárt,akkor nem szökik meg:-)

ha buktát ,vagy hasonlót csinálsz,a tészta végét mindig alulra helyezd,akkor nem nyílik szét,és nem tűnik el a lekvár sem:-)

2010. dec. 31. 10:22
Szerintem jó fajta lekvár kell, a sütésálló sem sütés álló mindig, meg a széleket kell jól eldolgozni, nekem se mindig sikerül, ami még jó szokott lenni a jófajta szilvalekvár, az általában nem folyik ki.
2. ac808a6b30 (válaszként erre: 1. - Jéghegy)
2010. dec. 31. 10:20

Én vettem sütésálló lekvárt, vagy a szeletelhető ízt!

Volt, hogy gagyi sütésálló lekvárt vettem, szétfolyt, de sajna nem emlékszem, melyik volt a jó.

Ha nem akarjuk, hogy elsüllyedjen a sütiben a gyümölcs, lisztbe kell hempergetni, ha nem annyira folyós a lekvár, esetleg lehet, hogy itt is bejönne!

2010. dec. 31. 10:06
Mit csináljak, hogy sütés közben, ne szökjön meg a lekvár, a leveles tésztából?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook