Mit csináljak, hogy ne menjen össze a tej meggyfőzelék készitésekor? (tudásbázis)
Tejfőllel menni fog, csak ügyesnek kell lenni, és nem szabad forrón csinálni.
Viszont a befőt tartósítva van, az viszont össze kaphatja a tejet.
Kicsit körbenéztem a témát illetőleg,mielőtt a javaslatomat megírtam volna.
Amint látom,jól gondoltam,vagyis tej helyett tejfölt,vagy tejszínt használj.
Íme a recept,ez biztosan jó lesz.:
Meggyszósz, az édes-savanyú főzelék.
Lehetőleg friss meggyből készítsük, de jó a befőtt is hozzá. Én frissből, vagy gyorsfagyasztott meggyből szoktam készíteni. Nyáron ha szezonja van, olcsón hozzájuthatunk, esetleg ha van rá lehetőségünk saját fánkról szedhetjük le. Ha befőttből készül , akkor az ízesítés persze más, mivel a fahéj és a cukor már benne van. Liszt helyett megpróbálkoztam már a vaníliás főzhető pudinggal is. Szerintem még jobb is, és krémesebb is lett tőle. Ha a tejszínt drágának találjuk, helyettesíthetjük tejföllel. Így is nagyon finom lesz. Tálalhatjuk: sült vagy rántott húsokhoz. Szerintem a rántott szelet, és a sült csirkecomb mellé a legfinomabb!
közben rákerestem a gúúúgliban, ott azt írja ,h.meggyszósz= az édes-savanyú főzelék.
érdekes...
hogy csinálod?
írfd le, hátha valamelyik lépésben megtaláljuk ahiba okát
én nem tejjel csinálom, hanem tejföllel, és az nem megy össze, de viszont jól ki kell keverni a liszttel
talán ha hidegen habarod be és úgy főzöd fel????
Friss meggy :-)
Mitől megy össze?
(valami savas dolognak kell lennie, ami össze kapja)
meggyfőzelék??? sose hallottam....
meggyszószról igen, meggylevesről igen, de meggyfőzelékről még sose
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Mit csináljak, hogy a hasamból is lemenjen a felesleg zsír? Segítség!