Mit csináljak a maradékkal? (beszélgetős fórum)
Ez egy nagyon jó recept,érdemes kipróbálni:)
imádom:))
igen, sajnos a tupperware télleg drága :(
a tchibo nem rossz tipp! úgyis ajándékokat vadászom, lehet, hogy benéznék...
Budán tudok boltot, de a mostani időjárást meg forgalmat figyelembe véve, nem mennék át, Pesten kéne ilyen bolt. Tud vki segíteni?
Tejbegrízt nagyon egyszerű felújítani:)
Ha lapos fomája van akkor kockákra, vagy hasábokra vágni, ha magas edényben dermedt meg akkor evőkanállal galuskákat szaggatni belőle és rendesen bepanírozni (liszt+tojás+morzsa) és kirántani, lekvárral (stb.) tálalni:)
A húslevesből lehet készíteni némi módosítással tárkonyos ragulevest, ha maradt hozzá hús. Ha nem maradt akkor a levét leszűrni lefagyasztani, később bármire felhasználható. A főtt zöldségből lehet vadast készíteni.
Pörköltből pl. húsos palacsintát, csikós tokányt, húsos makarónit.
A tejbegrízből max. felfújtat ha nem nagyon keményedett meg.
Egyébként én szinte mindent lefagyasztok és nagyon jó elővenni amikor nincs időm/kedvem főzőcskézni!
Egyenlőre ennyi jutott eszembe, de kérdezz bátran nagyon szívesen segítek.
A pörkölt a legkönnyebb, mert gulyás (bab, palóc, zöldséges), vagy rakott ételt lehet belőle készíteni.
a tejbegrízből nem tudom mit lehet készíteni, talán valami rakott krémes édességet, vagy mézes krémes töltelékéhez lehet felhasználni
Szia!
Nálunk ált. nem marad sokszor maradék, de én a pörköltből (csirke, seertés) másnap rizseshúst készítek.
Vagy a sertés pörköltből még gulyásleves is szokott lenni másnap.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?