Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csináljak a maradékkal? fórum

Mit csináljak a maradékkal? (beszélgetés)


25. 8559ed0e1b (válaszként erre: 15. - F952b8e896)
2009. dec. 21. 16:48

Ez egy nagyon jó recept,érdemes kipróbálni:)

imádom:))

24. d51573e81d (válaszként erre: 21. - 56ea8a0f26)
2009. dec. 21. 16:37
nincsmit :)
23. d51573e81d (válaszként erre: 22. - CILUSKA)
2009. dec. 21. 16:37
hát azok meg :D
2009. dec. 21. 15:20
A kutyák megeszik a maradékot.
2009. dec. 21. 14:55
megnéztem, még verseny is van: az kapja a dijat, aki a legtöbb boltba bemegy!!! Tuti megnyerem, úh én is köszikösziköszi :DDDD
20. 56ea8a0f26 (válaszként erre: 19. - D51573e81d)
2009. dec. 21. 14:33

várj, rákeresek neked

addigis: [link]

meg ne sértődj, csak viccelek :DDD

19. d51573e81d (válaszként erre: 18. - 56ea8a0f26)
2009. dec. 21. 14:26

igen, sajnos a tupperware télleg drága :(

a tchibo nem rossz tipp! úgyis ajándékokat vadászom, lehet, hogy benéznék...

Budán tudok boltot, de a mostani időjárást meg forgalmat figyelembe véve, nem mennék át, Pesten kéne ilyen bolt. Tud vki segíteni?

2009. dec. 21. 14:18
sziasztok, én a tchiboban láttam tök jó tálakat, amiben elvileg sokáig eláll a cucc. korábban tuppervare-s voltam, de égnek áll a hajam az árától.
2009. dec. 21. 14:16
Én tupperware rajongó vagyok, abban jó sokáig eláll minden :)
16. Manilu (válaszként erre: 1. - Re87)
2009. dec. 19. 20:14
Szia!Nállunk is ugyanez volt a szitu,ezért beújítottam egy Zepteres frissentartó vákumozó edénykészletet.Szuperjó,3hétig is eltarthatod benne az ételt,és ugyanolyan friss,mint amikor beleraktad.Azóta sokkal kevesebb kaját dobunk ki,sőőőőt!!!
15. f952b8e896 (válaszként erre: 1. - Re87)
2009. dec. 19. 18:10
A tejbegrízből túrógobócot szoktam csinálni.Ennél pont az a lényeg ,hogy kemény legyen a gríz. Belekeverem a túrót,egy kevés reszelt citromhéj,vaniliás cukor, kristály cukor.Ebből gombócokat csinálok, majd pirított zsemlemorzsába forgatom.Gyümi joghurtot vagy tejfölt adok mellé.Sokkal puhább ez a gombóc ,mint amit forró vizben kell kifőzni.( ezt meg nem kell)
2009. dec. 19. 15:35
Szia! Szerintem próbálj meg egy kicsit kevesebbet főzni,de másnap vagy vacsira is meg lehet enni ,mi így szoktuk.
2009. dec. 19. 15:16
Vagy fagyasztott málnát/ribizlit belekeverve piskota közé "szorítva" süti lesz belőle.
12. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - Re87)
2009. dec. 19. 14:21

Tejbegrízt nagyon egyszerű felújítani:)

Ha lapos fomája van akkor kockákra, vagy hasábokra vágni, ha magas edényben dermedt meg akkor evőkanállal galuskákat szaggatni belőle és rendesen bepanírozni (liszt+tojás+morzsa) és kirántani, lekvárral (stb.) tálalni:)

11. gne2
2009. dec. 19. 14:07

A hoxán is van ilyen fórum, itt is kaphatsz nagyon jó ötleteket (nem csak hónap végére):


[link]

10. mh07
2009. dec. 19. 13:46

A húslevesből lehet készíteni némi módosítással tárkonyos ragulevest, ha maradt hozzá hús. Ha nem maradt akkor a levét leszűrni lefagyasztani, később bármire felhasználható. A főtt zöldségből lehet vadast készíteni.

Pörköltből pl. húsos palacsintát, csikós tokányt, húsos makarónit.

A tejbegrízből max. felfújtat ha nem nagyon keményedett meg.

Egyébként én szinte mindent lefagyasztok és nagyon jó elővenni amikor nincs időm/kedvem főzőcskézni!

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, de kérdezz bátran nagyon szívesen segítek.

2009. dec. 19. 13:44
Tejbegrízt csak akkor tudom felhasználni,ha egy kicsit keményebb az átlagnál.Ekkor bele lehet forgatni pirított zsemlemorzsába,és lekvárral,porcukorral,egy újabb desszert születik.
8. 5e76004fb5 (válaszként erre: 6. - Kiszta:))
2009. dec. 19. 13:43
jó ötlet.
2009. dec. 19. 13:42
a g..gle-be írd be!
2009. dec. 19. 13:42
Ha beírod a keresőbe, hogy "maradék ételek felhasználása", akkor csomó jó tippet kapsz!!
2009. dec. 19. 13:42
ja a húsleves levesét másnap bezöldségelem és egy gazdagabb levest, májgaluska, grízgombóc leves van belőle.
2009. dec. 19. 13:41
Pörköltöt ledarálod,és husos palacsintaként "hasznosítod" újra.
2009. dec. 19. 13:41

A pörkölt a legkönnyebb, mert gulyás (bab, palóc, zöldséges), vagy rakott ételt lehet belőle készíteni.

a tejbegrízből nem tudom mit lehet készíteni, talán valami rakott krémes édességet, vagy mézes krémes töltelékéhez lehet felhasználni

2. v.csilla (válaszként erre: 1. - Re87)
2009. dec. 19. 13:40

Szia!

Nálunk ált. nem marad sokszor maradék, de én a pörköltből (csirke, seertés) másnap rizseshúst készítek.

Vagy a sertés pörköltből még gulyásleves is szokott lenni másnap.

1. Re87
2009. dec. 19. 13:38
Légyszi segítsetek!Írjatok olyan recepteket,amiket maradék kajából csináltok(húsleves,pörkölt,tejbegríz stb).Rengeteg kaját kidobunk.Mindég többet csinálunk és senki nem eszik belőle 2-nél többször.Nagyon nehéz 6emberre főzni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook