Mire emlékeztek az internet "őskorából"? (beszélgetős fórum)
Mi még akkor is floppyn küldtük a céges jelentéseket, amikor mások már dvd-nél tartottak.
CD szakasz egy az egyben kimaradt.
Az is az volt, csak tokban, azaz floppy.
Anyukám legalább 3 p-vel ejtette ki, holott a jobbak tudták, hogy az angol kiejtésben nem duplázzuk a mássalhangzót...
Illetve ezt a kis tokosat ő merevlemeznek hívta, és amikor később megjelentek a CD-k, egy régről megőrzött flopppit akart berakni a meghajtóba, mert ő azt várta vissza. ☺
Az első op. amivel ismerkedtem a DOS. Nem hálózatba, hanem híradástechnikai eszközökre kötött terminál. Bootolás 5.25" floppy-ról.:)
Első gép Enterprise - ma már nem nevezném számítógépnek.:)
Aztán suliban Pascal, Assemble, PL/1 Pliopt.
Majd a nyolc lemezes telepítővel a win 3.1.
A jelenlegi Office alkalmazások még nem így csomagban, hanem egyenként kellett telepíteni.
PC és net már a 80-as évek végén is volt otthon, az akkori cég biztosította + zárt hálózatú telefon, cb-rádió.
Az egyik szobánk tk. egy kitelepül munkahely volt. Home office a XX. században.:)
Erre a darabokban behozásra én is emlékszem. Tulajdonképpen a COCOM lista miatt volt (a vasfüggöny mögötti országok elleni embargó, hogy a fejlett technika, techonógia ne kerüljön be).
Nálunk a munkahelyen akkoriban papíron nem volt számítógép, csak mindenféle kütyü.
Nekem is volt tevém, meg betárcsázós modemünk is volt :-)
Mindig éjfél után neteztem, mert akkor jóval olcsóbb volt a percdíj :-) Aztán másnap igencsak álmos voltam a melóban.
Én még Commodore 64 személyi számítógéppel kezdtem. Fekete-fehér Junoszt kis tévével és kazettás magnós
adattárolóval. Előtte a nyolcvanas évek első felében tanultuk a Műszaki egyetemen a Fortran programnyelvet.
És lyukszalagos gépen dolgoztunk, vizsgáztunk számítástechnikából. Egyetem után már az első munkahelyemen is voltak PC XT és AT számítógépek. Utána jöttek csak a Pentium számítógépek.
Használtál mircet is, vagy natúrban irceltél? :)))
(istenem, de vicces ezt most leírni 2018-ban)
Írógép használata után a kkaviatúra megváltás volt.
És hja és tudni kellett az összes Ascii kódot :))
Meg régen a dos ... :))
További ajánlott fórumok:
- Milyen érzés amikor műtét előtt elaltatnak vagy érzéstelenítenek? Mire emlékeztek?
- Internet kapcsolat nélkül mire lehet használni egy számítógépet?
- Szerintetek 5 gigabájt adatforgalom mire elég az interneten?
- Van valakinek 1GB-os mobil internete? Mire elég az 1GB?
- Lakásfelújitásom lesz és szeretném a véleményeteket. Interneten keresek szakembereket, mire figyeljek, mi alapján válasszak?
- Mire elég 500 megabájt adatforgalom az interneten.?