Minek működik 2000 KW-al a rádióadó az AM 540 KHz-en Soltról? (tudásbázis)
A rövidhullámot érdemes hallgatni! Mert rengeteg jó adások szólnak benne, jó minőségben! Az SW sávban nagyon jól tudnak terjedni a hullámok! Tehát igencsak jó távolsági vételek tudnak ott lenni! Csak éppen pont itt a magyarokná nem szokás azt a sávot használni, csak azt nem tudjuk hogy miért!? Abban a sávban rengeteg hely van! 6-18 MHZ-ig van a sáv eredetileg! Aztán abban kb.25 KHZ-enként eltudnak férni egymás mellett a rádió adások! Szóval 12000 KHZ : 25 KHZ = kb.480 db.
Az AM sávban kb.27 KHZ-enként tudnak elférni az adások! (522-1620 KHZ.)
Az OiRT FM sávban 0,3 MHZ-enként tudnak elférfni! (általában 66-74 MHZ, a ritkábbik ez 62-78 MHZ).
A CCiR FM sávban is kb.0,3 MHZ-enként tudnak elférfni a rádió adások egymás mellett! (87,5-108,5 MHZ).
Szavazzunk rá hogy mi legyen a rádió adóval az AM 540 KHZ-en, amit Soltról adnak.
Le legyen csökkentve max.20 KW-ra?
Vagy inkább le legyen kapcsulva?
Mi van az nmhh-val? Mit csináljak vele?
Ezek szerint nem érted hogy minek írtam ezt, ugye? Engem pont hogy ők nem érdekelnek a legjobban! Mert nem rendessen csinálják a dolgukat!
Az eredetileg ortt volt régebben!
Én nem hallgatom az AM sávot, szinte soha se! Pont a semmitérő torz adások miatt!
Mi a bajod van a zenéve?
A zenét tiltanám ki a fm sávból. Ha nem tudok aludni, kimondottan idegesit hogy mindenhol a muzsika megy
És a neten is megy a Kossuth/is/
Rövidhullámot meg hallgasd te :)
Fölösleges, és pazarulás ez az ügy, és még káros is! Mert sok az elektroszmog, és az elektromos mágnesesség is! Szószerint a vezetékes telefonban is az szól!
Ja meg sokmindent bezavar!
Eredetileg 20 KW.-os adó lenne a maximum, mert az eltud menni 80 km.-es körzetig is!
Tehát vagy le legyen kapcsulva az az adó, vagy le legyen csökkentve 20 KW.-ra!
Meg amúgy is a Kossuth Rádió szól a CCiR FM.sávban is! Méghozzá rengeteg adókról működik! De hogy minek szól ott dumálós adás stereoban, azt se nem értem! Mert a stereot azt a zenére találták ki!
A duma rádiók meg legyenek csak a mono sávban, pl.: az AM.sávban, és az SW.sávban!
További ajánlott fórumok:
- Csak vidámságot akarok, és ez csak úgy működik, ha mindenki kellőképpen hülye!:-)))
- Agykontroll: valóban működik!
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Másnak sem működik a facebookja?
- Kinek mi a tapasztalata: hogyan működik, ha a párjával azonos vallású, vagy egyikőjüknek van, másiknak nincs vallása? (Csak akit érint)
- Miért nem működik a freemail?